Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Hækkeløberen Sara Slott Petersen optages ved Sport 2021 i Sportens Hall of Fame som det 38. medlem.

Udgivet:21. januar 2022, 22.52

Læsetid:1 minut

Sara Slott Petersen vandt sølv ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Atletikudøveren Sara Slott Petersen er fredag blevet en del af en meget eksklusiv klub.

Hækkeløberen er ved prisuddelingen Sport 2021 blev optaget i Sportens Hall of Fame, som kun 37 andre er en del af.

34-årige Slott Petersen løb sit sidste store løb ved OL i Tokyo i sommer - hvor hun også var dansk fanebærer - efter en flot karriere.

Karrieren toppede, da Slott Petersen ved OL i 2016 tog sølv i Rio de Janeiro. Derudover vandt hun i 2016 EM-guld.

I en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) siger Sara Slott Petersen, at hun ser udnævnelsen til Sportens Hall of Fame som en anerkendelse af hendes måde at gøre tingene på.

- Jeg havde ikke turdet håbe på at få sådan en stor hæder og anerkendelse. Jeg troede, at Sportens Hall of Fame var helt uden for rækkevidde, for jeg dyrkede en idrætsdisciplin, hvor det ikke var muligt at skovle en masse medaljer ind, siger hun.

Det er en komité bestående af otte personer, der udpeger, hvem der skal optages i Sportens Hall of Fame.

DIF-formand Hans Natorp er også formand for komitéen, og i hans øjne leverede Sara Slott Petersen i sin karriere som atletikudøver topresultater i en idrætsgren, hvor der er et højt internationalt niveau.

- Desuden har hun vist, hvordan man som eliteidrætsudøver kan kombinere karriere med studier, familieliv og foreningsliv.

- Hun er på alle måder en fantastisk ambassadør for dansk idræt og et meget værdigt medlem af Sportens Hall of Fame, lyder det fra Natorp i pressemeddelelsen.

Sidste år blev roerne Rasmus Quist og Mads Rasmussen optaget i Sportens Hall of Fame, der også tæller store navne som Peter Schmeichel, Tom Kristensen og Ole Ritter.

/ritzau/