Politi advarer mod telefon-svindlere efter lokal kvinde blev snydt

16. februar 2021, 11.14

THORSØ Østjyllands Politi advarer nu mod telefon-svindel, hvor personer udgiver sig for at ringe fra eksempelvis Nets, banker eller politiet.

Det sker, efter at en kvinde fra Thorsø fredag eftermiddag blev udsat for telefonsvindel. Hun blev ringet op omkring klokken 13 af en mand, der sagde, at han arbejdede for Nets, og at han kunne se, at en fremmed person var i færd med at oprette lån i kvindens navn.

Manden oplyste, at han havde brug for kvindens Nemid-oplysninger, så han kunne få adgang til hendes bankkonti og stoppe svindlen. Kvinden udleverede sine login-oplysninger, og samtalen varede i længere tid, hvor manden løbende bad om flere Nemid-koder.

Manden var særdeles udspekuleret og fortalte kvinden, at hun kunne slå hans telefonnummer op på Google, hvis hun ville tjekke, at han faktisk ringede fra Nets. Det gjorde hun så, og her kunne kvinden se, at telefonnummeret tilhørte Nets. Kvinden blev dog skeptisk, og så oplyste manden i stedet hovednummeret til Østjyllands Politi.

Herefter ankom kvindens datter, og hun kontaktede straks Nets, der oplyste, at der var tale om svindel. Efterfølgende konstaterede kvinden, at der var hævet penge på hendes konto og oprettet og udbetalt lån i hendes navn.

Læs også
Varebil brudt op: Tyv stak af med værktøj

Fænomen kaldes spoofing

Østjyllands Politi oplyser, at de tidligere har set flere eksempler på denne fremgangsmåde, hvor svindlerne får det til at se ud som om, at de ringer fra telefonnumre tilhørende for eksempel Nets, politiet eller en bank. Fænomenet kaldes spoofing og får altså opkaldet til at virke troværdigt.

Politiet advarer mod den slags og understreger, at man uanset hvad aldrig skal udlevere personfølsomme oplysninger over telefonen.

- Er man i tvivl om, hvorvidt det er den pågældende myndighed, bank eller lignende, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede om vedkommendes navn og afdeling, læg så på og ring til virksomhedens hovednummer og spørg efter den pågældende medarbejder, lyder rådet fra Østjyllands Politi.

Læs også
Fuld bilist fra Thorsø fik konfiskeret bilen

BEC