Den afrikanske hvirvelvind

Der er fuld fart på 21-årige Therence Mugisha, som er sikker på, at han kommer helt til tops som forretningsmand

31. marts 2019, 12.00

Therence Mugisha hører til de mennesker, der ikke vil lade nogen form for forhindringer stoppe ham. Han er kun 21 år, men han har allerede en forholdsvis klar idé om, hvor han skal hen i livet. Han vil være sælger og tjene gode penge. Han ved dog ikke helt, hvad han vil sælge. ?

SILKEBORG Man kan godt blive lidt forpustet, når han begynder at fortælle. Om sin løbekarriere, sine seks jobs, og alle de jobs, der er gået forud, og om sine fremtidsdrømme.

Ikke kun fordi han taler meget hurtigt, ham Therence Mugisha, men han laver tankespring. Til Afrika, til Danmark, til barndom, til fremtid, til fritid og arbejde. Pludselig popper en idé op, han kigger på den og bruger ikke lang tid, før han enten forkaster den eller kaster sig ud i et nyt projekt. For det er sådan, han er. Der skal ske noget. Hele tiden.

Storsmilende - og ikke uden en vis portion selvironi - fortæller han åbent og let om alt fra at være flygtning og skilsmissebarn, til at skabe sig en tilværelse, hvor han og hans familie ikke skal mangle noget.

Og selvom han blot er 21 år, så er der meget at fortælle.

Therence Mugisha er født i Burundi, men boede de første år i Tanzania, indtil hans familie flygtede til Malawi, hvor de i en længere tid boede i en flygtningelejr. I 2008 kom han til Danmark sammen med sine forældre og tre yngre brødre. Faderen valgte at vende tilbage til Afrika, men moderen og de fire drenge fik dansk statsborgerskab og slog sig ned på Arendalsvej i Silkeborg.

Allerede mens Therence Mugisha gik i folkeskolen i Dybkær, bestred han flere job.

- Der var ikke ret mange penge hjemme hos min mor, og jeg kunne jo se, at alle de andre i klassen havde Playstations og ting, jeg også ville have, så jeg måtte tjene nogle penge, siger han.

Sælger-gen...