Brandoffer har tidligere været udsat for vold

Elev på Mølleskolen blev for to år siden dømt for trusler og vold mod offeret for mandagens sammenstød ved Ry Hallerne

9. februar 2017, 07.15

P-pladsen ved Ry Hallerne

RY Dramatiske konfrontationer mellem unge på Mølleskolen i Ry er ikke et nyt fænomen.

Det 16-årige offer for fire drenges angreb med en brændende benzinflaske mandag aften ved Ry Hallerne har nemlig tidligere været udsat for både trusler og vold.

For to år siden blev han en dag i januar angrebet med kvælertag og truet på livet af en to år ældre elev på Mølleskolen.

Overfaldet fandt sted, mens mandagens brandoffer sad på gangen. Her fik en to år ældre elev øje på ham og gik hen imod med ham en saks i hånden.

En lærer opdagede dog, hvad der var ved at ske og fik eleven til at smide saksen igen. Men episoden stoppede ikke med det.

Følte sig chikaneret

Da læreren var væk, vendte den ældre elev tilbage til drengen og råbte ind i hovedet på ham, at han ville slå ham ihjel.

Derefter tog den to år ældre dreng ham om halsen og klemte så hårdt og længe, at brandofferet var tæt på at miste bevidstheden.

Den 15-årige dreng begrundede efterfølgende i retten sit angreb med, at han i længere tid var blevet chikaneret og provokeret af brandofferet. Dommeren takserede overfaldet til en dom på 40 dages betinget fængsel.

Udløst af konflikt

Opgøret i mandags er ifølge de foreløbige oplysninger også udløst af en konflikt. I løbet af dagen havde der ifølge avisens oplysninger under et gruppearbejde været en strid mellem brandofferet og de fire drenge, som alle går i 9. klasse. For at få en afgørelse på striden valgte de at mødes på parkeringspladsen mellem Ry Hallerne og Ry Tennisklub, hvor drengene smed benzinflasken ind mellem benene på modparten.

Kendt problemstilling

Personalet i Ry Hallerne bemærkede ikke opgøret mandag aften. Men den foreløbige kulmination på uroen i Ry kommer ikke bag på centerleder Jens Szabo.

- Det kommer ikke som en overraskelse for mig, at det er endt i en stor konflikt. Det er en problemstilling, som har været gældende i flere år, konstaterer Jens Szabo uden dog at ville konkretisere overfor Midtjyllands Avis, hvad problemerne ifølge ham går ud på.

- Men jeg vil gerne præcisere, at jeg på det skarpeste tager afstand fra overfaldet, siger Jens Szabo.