Så går det løs med Silkeborg Classic

Åbningskoncerten er fredag aften, men de første toner lyder allerede torsdag

31. juli 2019, 10.54

Blæserkvintetten Carion leverer energisprudlende musik til åbningskoncerten.

SILKEBORG Der bliver masser af klassisk musik i en halv snes dage i byen, når årets udgave af Silkeborg Classic Sommerfestival finder sted med åbningskoncert på fredag den 2. august.

Allerede dagen inden er der som tidligere omtalt en lille tyvstart, når fem messingblæsere fra Royal Danish Brass ankommer på cykler og giver koncert på Torvet i kl. 16.

Den egentlige åbningskoncert er i Silkeborg Kirke fredag den 2. august kl. 19. Her man kan opleve den prisvindende blæserkvintet Carion, der med stor energi og passion spiller et repertoire fra Mozart til Schostakowitch - stående, gående og uden noder.

Lørdag den 3. august kl. 16 er der koncert med DR-symfoniorkesterets 1. solohornist Lasse Mauritzen, pianisten Henrik Bo Hansen og tenoren Adam Riis i Dybkær Kirke. De præsenterer et bredt repertoire med bl.a. Saint-Saëns, Janácek og Mozart.

The Nordic Baroque Band kan opleves ved en koncert i Tvilum Kirke på søndag den 4. august kl. 19.30. De seks professionelle musikere fra Danmark og Sverige har alle specialiseret sig i musik fra 1400- til 1800-tallet på højt kunstnerisk niveau spillet på originalinstrumenter. Ved denne koncert, der bliver transmitteret på DR P2, præsenterer The Nordic Baroque Band »The Great Nordic War« - en musikalsk rejse tilbage til Den store nordiske krig fra 1700-1721.

Tirsdag den 6. august kl. 19 danner Kunstcentret Silkeborg Bad ramme om koncert med to unge kvinder. Den polske cellist Estera Kwiecien og den tyske pianist Marie-Luise Bodendorff. De præsenterer et spændende program med komponisterne Janacek, Chopin, Grieg og Shostakovic.

To af Danmarks fineste pianister

Koncerten torsdag den 8. august kl. 19 byder på firhændig musik med to af Danmarks fineste pianister, Søren Rastogi og Martin Qvist Hansen.

Lørdag den 10. august er trompetisten Svend Lykkegaard tilbage fra USA til Silkeborg med sit femmands brass ensemble »Two Button Brass Quintet«. Det sker ved en koncert i Silkeborg Kirke kl. 15.

Festival slutter i Jysk Musikteater

Lørdag aften kl. 19 er der koncert i Jysk Musikteater med Trio Gemini, der sin unge alder til trods allerede har optrådt på nogle af de mest etablerede kammermusikfestivaler i Danmark, bl.a. Hindsgavl festivalen. Jakob Alsgaard Bahr, klaver, og Pedersen-tvillingerne Karen Johanne, violin, og Kirstine Elise, cello, vil ved denne koncert spille musik fra Haydn frem til slutningen af 1900-tallet.

Festivalen slutter søndag eftermiddag kl. 15 med koncert i Jysk Musikteater, hvor klassisk kammermusik møder jazz.

Det sker når den klassiske fløjteduo Helene Simonsen og Isabella Hübener møder jazzbassisten Mads Vinding i et repertoire, der strækker sig fra J.S. Bach over den lidt indadvendte svenske folketone til den legende og virtuose irske folketone.