Tæpper fra Midtjylland

Væveren Anne Mette Larsen præsenterer »Midtjyske Tæpper« på Kunstcentret Silkeborg Bad

Udgivet:28. januar 2018, 09.34

Læsetid:1 minut

Badeanstalten i Silkeborg er det af de midtjyske steder, der har inspireret kunstneren Anne Mette Larsen til sine »Midtjyske Tæpper«. Foto: Ole Akhøj

KUNST Væveren Anne Mette Larsen præsenterer onsdag 31. januar sit projekt »Midtjyske Tæpper« på Kunstcentret Silkeborg Bad.

Projektet er en lokalhistorisk fortælling om arkitektur og natur i Midtjylland, vævet i ni forskellige bløde, farverige tæpper i norsk uld, hvor Anne Mette Larsen fortolker følgende fire midtjyske steder: Tinnet Krat, Klostermølle, Skovvilla på Kunstcentret Silkeborg Bad og Badeanstalten i Silkeborg.

Anne Mette Larsens første møde med den midtjyske natur og kultur var, da hun som 11-årig cyklede langs Hærvejen fra Viborg til den tyske grænse sammen med sin mor.

- I dag ved jeg, at det var den tur der satte sig som en længsel et sted indeni, og jeg føler mig hjemme her. Hele mit voksne liv har jeg boet lige på kanten af det »rigtige« Midtjylland, i Silkeborg og i Gl. Rye, tæt på den jyske højderyg og heden, siger hun. Ved præsenation fortæller Anne Mette Larsen om baggrunden for projektet, om designprocessen og produktionen. Violinisten Maja Kjær Jacobsen binder på violin fortællingerne sammen med musik fra Anders »Top« Andersens nodebog.

Sammen med de ni tæpper præsenterer Anne Mette Larsen også en tilhørende bog med foto af Ole Akhøj og en række korte historier om de fire steder, der har givet inspiration til »Midtjyske Tæpper«. Bogen indeholder tekster af Anders Laugesen, Arne Høi, Iben From, Lis Thavlov, Nicolai de Gier, og Kristine Holm-Jensen.