Talent er på U20-landsholdet: To andre skal op på ligaholdet

Carla Thomsen og Josefine Videbæk rykker op på ligaholdet. Maja Laursen er på landsholdet

Udgivet:25. maj 2022, 13.06

Læsetid:1 minut

Silkeborg-Voel møder Team Esbjerg i kvindeligaen. Jysk Arena. Foto: Martin Ballund Maja Munch Laursen Maja Laursen

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

10 måneder siden

HÅNDBOLD Når Silkeborg-Voels ligatrup tager hul på træningen frem mod den nye sæson, vil talenterne Josefine Videbæk og Carla Thomsen også møde ind. De to piger har spillet ungdomshåndbold i klubben.

- Der er en tydelig strategi i klubben om, at vi vil udvikle talenter, så de kan blive fremtidens ligaspillere, lyder det fra cheftræner Jakob Andreasen:

- Vi har jo i mange år arbejdet med vores talentarbejde. Det er et mål for os, at der i ligatruppen gerne skal være syv spillere, som også har spillet ungdomshåndbold i klubben. Med indlemmelsen af Josefine og Carla, er vi nu oppe på fem egenudviklede spillere, da vi jo i forvejen også har Andrea West Bendtsen, Natasja Andreasen og Maja Laursen, siger Jakob Andreasen.

Josefine Videbæk er 18 år og er opvokset i Silkeborg. Hun er stregspiller og har altid spillet i Silkeborg-Voel. Hun har også fået sin debut på klubbens ligahold.

Carla Thomsen på 19 år kommer oprindeligt fra Brøndby. Hun har, efter hun er kommet til området, gået på Silkeborg Efterskole, mens hun har spillet i klubben. Hun spillede en halv time i tirsdagens pokalopgør i Sæby.

Et andet af de lokale talenter er også i klar fremgang. Fløjspilleren Maja Laursen er igen udtaget til U20-landsholdet.

Hun skal deltagelandsholdssamlingen i Skærbæk fra 3.-6. juni og landskampene i Sverige ugen efter

Ligatruppen i Silkeborg-Voel har sin første træning efter ferien 18. juli.