Samfundets svageste råber ikke op - vi må som stemmeafgivere tænke anderledes

Udgivet:01. februar 2023, 09.30

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Jan Møller. Borgergade 50 B Silkeborg

1 måned siden

BESPARELSER En lille kommentar til kommunens nedlukning af væresteder og caféer for udsatte borgere og andre, hvis liv på et tidspunkt har slået en kolbøtte uden at de er landet på benene igen - de er for at sige det rent ud landet på røven for at blive der.

»De kan da bare tage sig sammen«, er lettere sagt end gjort.

Af ukendte årsager står nogle mennesker forrest, når det gælder et dårligt liv og et liv med sygdom. Nederlag på nederlag. Intet job, at stå op til. Et liv parkeret på en førtidspension med det til følge, at tiden kan og vil blive svær at slå ihjel i en trist og til tider misbrugsskabende hverdag der, når det lykkes at komme fri af et misbrug, kun har væresteder at ty til for at mødes med ligesindede, der forstår ens ulige daglige kamp mod et bedre og værdigt liv.

Læs også
Et samfund skal kendes på hvordan man behandler sine svageste Et samfund skal kendes på hvordan man behandler sine svageste
Læs også:
Et samfund skal kendes på hvordan man behandler sine svageste

De er ikke gode til at råbe op om deres mangel på hus- og hjerterum.Efter et hav af nedadvendte tommelfingre, så giver man op mod systemet, der hungrer efter at få en kommunal økonomi for de bedrestillede i kommunen til at hænge sammen. Vi tager da bare noget fra dem, der ikke kan eller vil brokke sig.

Det kan vi ikke være bekendt.

Som et andet læserbrev omtaler, så belaster det andre dele af samfundets ressourcer, der ikke er en del af den kommunale økonomi. Det være sig politi, hospitaler og ambulancer.

Vi må som borgere og stemmeafgivere til at stille kandidaterne tænkte spørgsmål, når der skal stemmes næste gang. Som for eksempel: »Vil du/I stemme for nedlukning af væresteder og caféer med et socialpsykiatrisk publikum om det skulle blive nødvendigt?«

Ros til byrådet for økonomisk ansvarlighed - men ikke for enhver pris.

Lad nu de svage få en pause fra sparekniven i deres sædvanlige ikke-misundelsesværdige tilværelse.

Læs også
<span>Psykisk syge skal finde nye fællesskaber:</span> Væresteder lukker og slukker <span>Psykisk syge skal finde nye fællesskaber:</span> Væresteder lukker og slukker
Læs også:
Psykisk syge skal finde nye fællesskaber: Væresteder lukker og slukker

Vi kan hjælpe så mange andre grupper, så der må også kunne findes vilje til at give samfundets svageste en tålelig hverdag med plads til lidt socialt samvær og hygge.

Hvis ikke må vi acceptere hjemløse i gadebilledet, der kan have behov for psykiatrisk førstehjælp.

Jeg møder i mit nærliggende vaskehus, hvor der er lys, toilet og varme, hjemløse fra kvarteret, der benytter muligheden for en kvikvask af deres tøj i et lunt og lyst lokale, der henstår ulåst og ubenyttet i en sen aftentime - måske med en kold pilsner til.

De generer ingen og slet ikke mig, men det gør mig lidt flov at vi ikke kan finde tid og råd til at tage os bedre af dem, der ikke er født under en heldig stjerne.

Læs også
<span>Udvalgsformand erkender:</span> Lukning af væresteder i Gjern og Them kan ramme udsatte <span>Udvalgsformand erkender:</span> Lukning af væresteder i Gjern og Them kan ramme udsatte
Læs også:
Udvalgsformand erkender: Lukning af væresteder i Gjern og Them kan ramme udsatte
Læs også
Hold nallerne fra værestederne Hold nallerne fra værestederne
Læs også:
Hold nallerne fra værestederne

Indlæser debat