Sparet buskort: Forældre bekymret over skolevej

Tidligere har elever på Resenbro Skole fået vinterbuskort, men det er sparet væk

24. oktober 2019, 13.03

Om morgenen er der tæt trafik i rundkørslerne i Resenbro. Det giver utryghed hos forældre med børn, der skal cykle i skole på strækningen på Skærbækvej. Tidligere blev der tildelt vinterbuskort, men det bliver der nu givet afslag på. Foto: Jakob Stigsen Andersen

RESENBRO Skolebørn i Resenbro risikerer at skulle køre langs den stærkt trafikerede Skærbækvej, hvor der kan være både mørkt og glat om morgenen.

Sådan lyder bekymringen fra forældre i Resenbro, der ikke længere kan få vinterbuskort til deres børn i perioden fra 1. november til 31. marts.

- I mange år har det været sådan, at man kunne søge om vinterbuskort, efter at kommunen stoppede med at rydde naturstien, der derfor er spejlglat og fuld af sne om vinteren. Ellers skal børnene ud at køre på Skærbækvej, hvor der kun er cykelsti på et stykke af vejen. Det betyder, at de kommer til at cykle tæt på biler, busser og lastbiler og skal igennem to meget trafikerede rundkørsler, før de når op til skolen, forklarer Christina Riisom, der bor på Skærbækvej og som har søgt vinterbuskort til en datter i 4. klasse.

Ny praksis...