Maibrit løftede smerterne væk

En arbejdsskade tvang Maibrit Stengaard til at forbedre sin kropsholdning. Hun blev introduceret til crossfit og vægtløftning - i dag er hun danmarksmester i vægtløftning

Udgivet:23. december 2017, 09.55

Læsetid:6 minutter

Dette er første afsnit i serien om »Muskelkvinderne«. Avisen er dykket ned i en verden af kvinder og fitness, hvor jern, kost, spejle, vægte, Instagram og træning fylder en stor del af disse kvinders liv.

Vi går tæt på deres historie, deres liv og deres træning. Kun for bedre at finde ud af, hvorfor de gør, som de gør, og hvorfor de lever, som de lever. De har valgt at åbne sig, og lade os komme helt tæt på. De,r hvor det både gør ondt, men også der, hvor de hver især har små sejre.

Første del i serien om »Muskelkvinderne« handler om 36-årige Maibrit Stengaard. Hun er vægtløfter i vægtløfterforeningen »Weightlifting8600« i Silkeborg. Til sin første konkurrence i vægtløftning blev hun danmarksmester.

SILKEBORG - Jeg passer på mig selv. Når et løft mislykkes, sker det ikke over mit hovede. Jeg har en fornemmelse af, om jeg lykkedes med løftet eller ej. Jeg skal tro på mig selv, men det med at turde er noget mentalt inde i hovedet. Det vil altid være angstprovokerende at stå med stangen over hovedet. Og det kræver lang tid at blive 100 procent tryg - det kræver mange gentagelser og er en lang proces.

Konstante smerter i lænd, skulder og lægmuskler på grund af stillesiddende arbejde og løb fik den 36-årige softwarekonsulent Maibrit Stengaard til at kontakte en massør. Han fortalte hende, at hendes muskler blev svage, når hun sad så meget ved computeren. Derfor skulle hun træne. Det var nyt for Maibrit, der aldrig havde dyrket andet end lidt løb. Hun begyndte til crossfit - og senere vægtløftning.

Fire år senere deltog hun i februar i år i sin første vægtløftningskonkurrence og blev hyldet som DM-vinder for kvinder i alderen 35-39 år.

I dag kunne hun ikke forestille sig et liv uden sporten.

Fra begynder til mester ...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Livsstil

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Af samme forfatter

Se flere