Sig nej til højhuse - og bevar Silkeborgs DNA

14. november 2019, 12.57

BYUDVIKLINGEN Silkeborg bliver større, byen ændrer udseende. Det er vel naturligt. Men skal en by ikke bevare noget af sit dna? Er der nogen grund til at efterabe de byer, der synes, det er smart med højhuse? Det synes jeg ikke. Silkeborg udvider sig til alle sider, og det er fint, men bevar bykernen.

Driftige folk startede for mange år siden papirfabrikken og lavede penge med vandmærke. Området omkring museet og papirmuseet er Silkeborgs dna.

Havnen trænger måske til en »ansigtsløftning«, Stryget er så flot, som det kan være, men Hjejlen og kanoudlejningen er turistmagneter. Folk vil ikke komme for at se højhuse! Og de borgere, som bor i området, ønsker i hvert fald ikke at blive nabo til et højhus. Og hvad med kirken? Skal den klemmes inde mellem seksetagers huse?

Steen Konradsen havde et fint indlæg i avisen 31/10 (et af mange), og jeg kan tilslutte mig hans ytringer om bevaringsværdige huse. Men jeg vil dog sige, at havneområdet er det vigtigste, og trafikmæssigt ser jeg frem til at Nordskovvej åbnes. Der er halvanden times køkørsel hver morgen og aften (mod og fra Aarhus). Allerhelst så jeg havneområdet fritaget for privatbiler, det bliver man sikkert ikke populær af at sige her i »bilernes by«. Men men, måske er det lige netop sådan noget, fremtidens turister vil efterspørge?

Skal man absolut bygge højhuse, så gør det ved motorvejen! For det er vel utænkeligt, at man vil bygge et højhus kun for cyklister?