Bliv klogere på klima: Bibliotekerne får besøg af Klimakaravanen

Nu kan man få endnu flere råd til, hvordan man bedst tager hensyn til klimaet

Udgivet:05. januar 2023, 09.45

Læsetid:1 minut

Klimakaravanen kommer blandt andet til Ry Bibliotek 26. januar. Foto: Jakob Stigsen Andersen

3 måneder siden

RY/GALTEN I januar kører Klimakaravanen ud i Skanderborg Kommune for at hjælpe borgere med at navigere efter klimakompasset, så det bliver nemmere at gøre mere for klimaet derhjemme.

De fleste borgere i Skanderborg Kommune er allerede bevidste om at skåne klimaet, men det kan være svært at overskue, hvilke tiltag der gør en forskel i hjemmet. Derfor kan man få besvaret sine spørgsmål, mens man samtidig kan få gratis en omgang aftensmad - og der er plads til hele familien.

Skanderborg Kommune står bag initiativet sammen med Skanderborg Kommunes biblioteker og Vanebrudspalæet. Klimakaravanen besøger kommunens biblioteker - blandt andet Galten Bibliotek den 19. januar og Ry Bibliotek den 26. januar.

Vil gerne det bedste

- Vi ved, at mange borgere gerne vil gøre mere for klimaet, men at de samtidig kan være i tvivl om, hvad der er det bedste at gøre, når man samtidig skal have hverdagen til at hænge sammen. Med Klimakaravanen hjælper vi deltagerne med at få indsigt i, hvor de selv udleder mest, og vi sender dem hjem med en overskuelig plan for, hvor det kan bedst kan betale sig at starte med at ændre en vane, siger Maria Molde fra Klima og Grøn Omstilling ved Skanderborg Kommune.

Som arrangør kommer Vanebrudspalæet med en CO2-regnemaskine, så deltagerne kan udregne, hvilke klimatiltag der sparer mest energi. Man kan altså forvente at få et grønt og konkret regnskab med sig hjem og dermed få indstillet klimakompasset til sin hverdag.

Tilmelding til aftenen er nødvendig, da der er begrænsede pladser.

Indlæser debat