Åbning af ny gågade: Millioninvestering, der betaler sig

Renoveringen af midtbyen skal være med til at sikre, at Silkeborg også i fremtiden har et aktivt handelsliv, der kan trække både lokale og gæster til byen, hvor de kan shoppe og hygge sig i byens restaurantionsliv, lyder det fra borgmester Steen Vindum

20. august 2021, 08.05

- Vi har brugt mange penge på at renovere midtbyen, men det er en investering i fremtiden. Ser man på resultatet, synes jeg, at man på mange måder fint har ramt Silkeborgs grønne DNA, siger borgmester Steen Vindum. Foto: Peter Bruvik-Hansen

Gennem specielt de senere år er der brugt mange millioner af offentlige skattekroner på at renovere gågaderne og Silkeborg Torv.

Og en og anden kunne måske mene, at pengene ville være brugt bedre andre steder, hvor det ikke handlede så meget om forskønnelse men i stedet om varme hænder, omsorg og pleje.

Men renoveringen af midtbyen handler om meget andet og mere end at gøre Silkeborg »pæn«. Det handler om at skabe et attraktivt miljø for både silkeborgensere og folk udefra. Det er en investering i fremtiden, lyder det fra borgmester Steen Vindum (V).

Åbning af gågaderne den 20. august

• Musik i Søndergade og Vestergade fra kl. 14.00

• Taler og officiel åbning ved borgmester

Steen Vindum og udvalgsformand Hans Okholm kl. 15.15

• Mundhapsere og lidt godt til ganen fra kl. 15.30

Derudover vil der være gode tilbud i butikkerne, pop-up legeområe i Vestergade og gadeteater på Torvet og i gaderne.

Læs også
Åbning af ny gågade: 20 år og 125 millioner kroner senere

Fremmer det hyggelige

- Det er investeringer, der skal være med til at fremme det hyggelige i Silkeborg. Jeg tror, hygge er meget kendetegnende for Silkeborg. Handelslivet i Danmark er generelt under stort pres, og også butikkerne i Silkeborg har været og er fortsat under pres. Ved at investere i midtbyen, investerer vi også i detailhandlen og restaurationsbranchen. Jeg synes, vi i dag kan glæde os over en midtby, der inviterer gæster ind og byder dem velkommen, siger Steen Vindum.

Helt specifikt nævner han også de nye grønne miljøer, der trækker naturen ind i byen som investeringer i fremtiden.

- Det er i samspil med hele tanken om, at Silkeborg er en grøn by, og en hyggelig by at komme til. Jeg synes, vi med investeringen og det færdige resultat har ramt byens DNA ret godt, siger han.

Læs også
Åbning af ny gågade: Ny midtby fejres i seks uger

Alle pengene værd

Steen Vindum bemærker også, at der i dag er flere folk fra omegnskommunerne, der kører til Silkeborg for at handle end omvendt.

- På den måde har vi overskud på »handelsbalancen«, og det skal vi blive ved med at have. Så når vi investerer millioner i midtbyen, så er det også for at få flere folk til at handle i byen. Både lokale og folk udefra. Så vores holdning er, at der er tale om en millioninvestering, der er alle pengene værd, siger Steen Vindum og tilføjer.

- Vi investerer i at få flere lokale til at lægge deres indkøb i Silkeborg, og samtidig skal det være med til at få folk fra eksempelvis Herning og Aarhus til at vælge Silkeborg, siger Steen Vindum.

Læs også
Åbning af ny gågade: Detailhandlen får et løft
- Jeg synes, vi i dag kan glæde os over en midtby, der inviterer gæster ind og byder dem velkommen, siger Steen Vindum. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Indlæser debat...