Adamsen reddede SIF i Odense

Indskiftede Tonni Adamsen sikrede Silkeborg IF et enkelt point på Fyn

Udgivet:09. oktober 2022, 17.54

Læsetid:3 minutter

Tonni Adamsen (nummer 23) kom også på tavlen, da han blev skiftet ind mod FCSB i torsdags. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

8 måneder siden

FODBOLD SIF fik et enkelt point med fra søndagens udekamp mod OB. 1-1 sluttede kampen, der blev overværet af 13.020 tilskuere, hvilket var ny sæsonrekord på Nature Energy Park.

Resultatet betyder, at silkeborgenserne fortsat indtager fjerdepladsen i tabellen - fire point efter FC Nordsjælland, der topper tabellen i skrivende stund.

Gæsterne fik en stor mulighed for at tage føringen i det fjerde minut, hvor Sebastian Jørgensen fandt Tobias Salquist på kanten af det lille felt, men SIF-stopperens hovedstød savnede kvalitet, og han formåede ikke at pande bolden forbi Martin Hansen i OB-målet.

Hjemmeholdet svarede hurtigt igen, da Yankuba Minteh satte fart i venstresiden og spillede på tværs til Bashkim Kadrii, der have taget løbet ind i SIF-feltet. OB-profilen blev dog hårdt presset af Tobias Salquist og dirigerede bolden over mål.

I den efterfølgende periode var der optræk til chancer i begge ender. OB var farligst og truede flere gange på omstillinger, men værterne formåede ikke at udnytte de gunstige situationer i SIF’ernes zone.

SIF havde foretaget fire ændringer i startopstillingen sammenlignet med torsdagens 5-0-sejr over FCSB, og det gav muligheden til den tidligere OB-spiller Robin Østrøm. Højrebacken fik en hård medfart i det 26. minut, hvor han blev ramt af en grim - og alt for sen - tackling fra Yankuba Minteh, som slap fra episoden med et mørkegult kort.

I det sidste 10 minutter var det flere gange lige ved og næsten for de to mandskaber. I det 34. minut ramte Anders Klynge stolpen med et godt skud fra distancen, og tre minutter senere måtte Nicolai Larsen diske op med en god redning for at forhindre Issam Jebali i at bringe fynboerne foran.

Det var dog SIF, der var tættest på at tage føringen før pausen. I det 43. minut måtte gæsterne igen se et skud prelle af på stolen, da Sebastian Jørgensen forsøgte sig med en flad afslutning uden for feltet. I tillægstiden til første halvleg kom Nicklas Helenius og Mads Kaalund også frem til pæne muligheder, som dog ikke kastede yderligere af sig.

Anden halvleg var kun 70 sekunder gammel, da Søren Tengstedt spillede Sebastian Jørgensen fri i feltet, men Martin Hansen kom godt ud af OB-målet og afviste afslutningen. Tre minutter senere brændte hjemmeholdet en pæn skudchance i SIF-feltet, og den åbne slagudveksling så dermed ud til at fortsætte.

Dødvandet blev brudt i det 61. minut, hvor OB straffede SIF på en omstilling. Her blev Armin Gigovic spillet fri i feltet, og OB-spilleren kunne let sende bolden forbi en chanceløs Nicolai Larsen.

Umiddelbart inden scoringen var Kasper Kusk og Oliver Sonne blevet sendt på banen, og 20 minutter før tid fik de selskab af Stefán Teitur Thórdarson og Tonni Adamsen. Indskiftningerne gav pote i det 83. minut, hvor Kasper Kusk fandt Tonni Adamsen med en perfekt stikning i dybden, og den iskolde angriber udlignede til 1-1 med en flad afslutning.

Efter 89 minutter var SIF tæt på at løbe med alle tre point, da gæsterne ramte stolpen for tredje gang i opgøret. Endnu en gang var det Sebastian Jørgensen, der var lige ved at komme på måltavlen.

Men mere blev det ikke til, og det chancerige opgør i Odense sluttede uden vinder.