Milliongevinst: Kæmpe drama sender SIF i europæisk gruppespil

FC Midtjylland vandt pokalfinalen, og det er nu en realitet, at Silkeborg IF skal spille europæisk gruppespil. SIF opjusterer forventningerne til årsregnskabet

Udgivet:26. maj 2022, 17.53

Læsetid:1 minut

SIF-fansene kan se frem til europæisk fodbold. Foto: Martin Ballund

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

FODBOLD Silkeborg IF er sikker på deltagelse i et europæisk gruppespil i næste sæson, og selskabet bag fodboldklubben har på den baggrund opjusteret forventningerne til årsresultatet.

Kvalifikationen blev en realitet torsdag eftermiddag, hvor FC Midtjylland vandt pokalfinalen mod OB på Brøndby Stadion. Efter 120 minutters fodbold var der ikke scoret, og vinderen skulle derfor findes i en straffesparkskonkurrence, som FCM vandt 4-3.

FC Midtjylland var på forhånd sikret en plads i Champions League-kvalifikationen via andenpladsen i Superligaen, og pokalvinderens plads i kvalifikationen til Europa League går dermed til bronzevinderne fra SIF.

Selv hvis det ikke skulle lykkes for SIF at sikre adgang til Europa League-gruppespillet via to playoffkampe, er holdet som minimum sikret en plads i Conference League-gruppespillet med seks europæiske kampe til følge.

Udsigten til deltagelse i et europæisk gruppespil fik straks SIF til at opjustrere de økonomiske forventninger.

Tidligere opererede selskabet med en forventning om et positivt årsresultat mellem 0 og 10 millioner kroner. Det nye skøn lyder på et plus mellem 20 og 30 millioner kroner.

Læs også
<span>SIF-direktør fejrer europæisk eventyr:</span> Der er kæmpe jubel til Hede Rytmer <span>SIF-direktør fejrer europæisk eventyr:</span> Der er kæmpe jubel til Hede Rytmer
Læs også:
SIF-direktør fejrer europæisk eventyr: Der er kæmpe jubel til Hede Rytmer

Indlæser debat