Ellen kunne favne alle mennesker

Havde man først mødt Ellen Baadsgaard Siersbæk fra Silkeborg, kunne man ikke slippe hende igen. Efter et langt og dejligt liv er hun stille sovet ind, 86 år

Udgivet:03. maj 2019, 14.00

Læsetid:4 minutter

NEKROLOG Der var noget Pippi Langstrømpe og Villa Villekulla over hjemmet på Parkvej i Sydbyen i Silkeborg. Her boede Ellen Baadsgaard Siersbæk sammen med ægtemanden Peter Børge Siersbæk og datteren Tina.

Datteren husker tydeligt, hvordan alle kvarterets unger altid flokkedes ovre hos hende - for her kunne de få lov til at gøre næsten alt det, de ikke måtte derhjemme.

At Ellen Baadsgaard Siersbæk var datter af en dyrlæge og opvokset i et hjem omgivet af dyr, fornægtede sig ikke. Også i hjemmet på Parkvej var der således både hunde, undulater, marsvin - og ikke mindst hesten Musse ude i baghaven, som Tina og hendes veninder altid kunne få lov til at ride på.

- Det var et barndomshjem med meget få begrænsninger, og min mor havde en blind tro på os børn, fortæller Tina, der beskriver sin mor som et meget farverigt, uhøjtideligt og kærligt menneske. Den faste klippe i tilværelsen, samlingspunktet og den altfavnende, der tog alle andre ved hjertet.

- Hun var som mammutelefanten, der trådte stien for alle os andre. Hun satte et aftryk i andre mennesker. Når de først havde mødt hende, blev de ved at vende tilbage til hende. Også mine veninder. Selv efter de var flyttet fra byen, så kom de altid og besøgte hende, når de var i Silkeborg.

49 år på politistationen...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Navne

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere