Der er hjælp at hente, hvis du bliver forfulgt af en stalker

Dansk Stalking Center tilbyder gratis rådgivning og behandling af såvel stalking-ramte som udøvere

26. januar 2019, 06.00

Lise Linn Larsen er stifter af og direktør i Dansk Stalking Center og var i 2007 gennem et helt år selv stalking-offer og brugte efterfølgende lang tid på at gå i behandling og komme sig. Hun opdagede, at der var meget lidt viden på området og meget lidt hjælp at hente hos myndighederne, som til gengæld mødte hende med skepsis og mistro. Foto: Dansk Stalking Center

SILKEBORG Hvis du bliver udsat for stalking, kan du søge hjælp og rådgivning i Dansk Stalking Center.

Centret, der har kontor i såvel Aarhus som København, blev etableret i 2015 af Dansk Anti-Stalking Forening, som blev stiftet fem år tidligere af Lise Linn Larsen.

Hun stiftede foreningen, da hun opdagede, at der var meget lidt viden om fænomenet i Danmark og at ofre for stalking ofte blev mødt med skepsis og mistro af kommune og politi, for »hvor hårdt er det egentlig at få tilsendt røde roser og komplimenter hele tiden?«.

Forud var gået et år, hvor et brud med en kæreste førte til et stalking-forløb, som vendte op og ned på hendes liv. På kort tid gik hun fra at være en ressourcestærk og handlekraftig kvinde - mor til tre og med egen virksomhed - til fuldstændig at miste fodfæstet og sidde handlingslammet og psykisk nedbrudt på et krisecenter.

Kunne ikke stoppe sig selv...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben