Midtjyske Meninger: Løb - løb - løb

31. juli 2019, 12.08

Foto: Martin Ballund

Det er ingen hemmelighed, at jeg selv løber - ofte om morgenen, hvor der ikke er så mange på vejene. Jeg bruger ingen hjælpemidler - hverken i form af doping, fysiske aggregater eller levende dyr. Helt clean og langsomt fremadgående.

Nu er der meget snak og skriv omkring løbehjul i trafikken. De er nu på prøve som i mange andre lande. Det er jo altid svært med alt nyt. Og det er forholdsvist nemt at være bagklog. Dog tænker jeg, at inden man frigiver noget som helst, så bør reglerne for brug være helt klartlagte.

Jeg er godt klar over, at lige meget hvor mange regler der bliver og er, så vil de blive brudt. Dog burde der være offentliggjort, hvilke regler der er for brug af et givent køretøj. Hvis der ikke skal kørekort til at føre køretøjet, kunne der ved køb følge informationer med omkring regler for brug i trafikken.

Desværre kan vi ikke forvente, at vi mennesker bruger hovedet i trafikken. Sørgeligt, dog en kendsgerning. Folk i biler opfører sig stadig også tåbeligt på vejene. Det jeg vil frem til er, at forberedelse er en rigtig god ting.

En gang imellem er det okay ikke være »first mover« til trods for alt det glimmer, der følger med. Se hvordan andre har grebet sagen an og lær. Når de værste »børnesygdomme« er overstået, så ved man, det er en god ide.

Jeg tænker også på drømmen om at gøre Danmark til et land kun med el-biler. Kig nu bare på de andre lande. Der skal bare kigges en lille bitte smule opad. Her tænker jeg på Norge. Lige kulden kan vi nok ikke bruge sammenligneligt her i DK.

De har allerede mange udfordringer med tankning. Ud over lange køer ved tankstationer, så er der også biler, som bliver låst fast til tanken efter tankning. Der er ikke nok tankstationer, medmindre man kører i storbyerne.

De klager også over det, som jeg kalder »københavner-virkelighed«. Når man bor i staden, kan man gå ned på gaden, og der er nærmest en bus hvert femte minut. Hvorimod at man i mindre byer bare skal være glad, hvis du ser en hver halve time.