Landstræner inviterer Voel-spiller til frivillig træning

Helene Kindberg fra Silkeborg-Voel er blandt de 23 spillere, der er inviteret til samling

29. maj 2020, 09.42

Helene Kindberg er inviteret til frivillig landsholdssamling. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Det danske kvindelandshold i håndbold får nu mulighed for at mødes i starten af juni.

Landstræner Jesper Jensen har således inviteret 23 spillere til en frivillig opstartstræning fra 8. til 13. juni i Vejen.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

Med i truppen er Silkeborg-Voels højreback Helene Kindberg, der var udset til at få landsholdsdebut, da coronakrisen brød ud.

Til gengæld er landsholdsanfører Stine Jørgensen ikke en af de inviterede. Hun har således meldt fra til landsholdsaktiviteter på ubestemt tid, lyder det.

Anfører har ikke lyst til landshold

Til B.T. begrunder hun beslutningen.

- Jeg har ikke rigtig lyst til landsholdet mere. Den her coronatid har egentlig gjort, at jeg har haft tid til eftertanke og til at mærke efter indeni mig selv, og her har jeg kunnet mærke, at jeg ikke havde 100 procent lyst til at være på landsholdet mere, siger Stine Jørgensen til avisen.

Stine Jørgensen blev fravalgt, da Jesper Jensen udtog sin første landsholdstrup i marts.

Begrundelsen var, at Jensen følte, at Jørgensen skulle have en pause, men det mente hun ikke selv, at hun havde brug for.

Udbruddet af coronavirus kom, kort efter at Jesper Jensen var blevet ansat som landstræner. Han har derfor haft begrænsede muligheder for at arbejde med spillerne, men det får han altså nu.

- Jeg har sammen med Lars Jørgensen (assistenttræner, red.), resten af ledergruppen og DHF haft et stort ønske om at støtte og hjælpe vores spillere i den her specielle periode, siger Jesper Jensen i pressemeddelelsen.

- Vi har sammen med spillerne ligeledes haft et ønske om fællestræninger, som vi nu forsøger at efterkomme. Her har vi muligheden for at se hinanden i øjnene og træne håndbold sammen, hvilket uden tvivl vil være givtigt for os alle.

Der er tale om skadesforbyggende opstartstræning, ligesom der bliver mulighed for haltræning med restriktioner, lyder det.

Landsholdets egen læge og behandlere vil være til stede. Det samme vil eksperter fra Team Danmark, der vil vejlede landsholdet for at sikre en »hensigtsmæssig træningsprogression« for spillerne. /ritzau/