Det frie valg ved Favrskovs frokostordning er tilbage på sporet

3. juni 2021, 12.38

ÆLDREPLEJEN I Venstre, er vi særdeles tilfredse med, at den sag vi sendte ind til politisk behandling byrådet, i april 2021, nu er behandlet i Social- og Sundhedsudvalget.

Et enigt udvalg, bestående af Venstre og Socialdemokratiet, har indstillet til Byrådet, at smør-selv-madpakkerne bliver valgfri for alle borgere, der modtager hjælp til tilberedning og anretning af mad. Merudgiften herved skal tages af kassen, den antages af være på knap 130.000 dkr.

Jeg håber på, at vi, på trods af, valgfriheden får flere borgere over på ordningen, da jeg fortsat mener, at de svage ældre får en sundere og bedre frokost ved at vælge den kommunale ordning

Lone Glarbo (V)

I Venstre valgte vi at lytte til kommunens Ældreråd og til Ældresagen. Den personlige valgfrihed betyder bare rigtig meget for borgerne, når det handler om mad. Det drejer sig rigtig meget om følelsen af, at kunne bestemme selv, og om at vælge præcis den mad man selv ønsker at spise.

Jeg håber på, at vi, på trods af, valgfriheden får flere borgere over på ordningen, da jeg fortsat mener, at de svage ældre får en sundere og bedre frokost ved at vælge den kommunale ordning. Kun tiden kan vise, om flere tilslutter sig, hvorved merudgiften jo også vil være faldende.

Læs også
Kovending: Ældres valgfrihed på vej tilbage

Nu skal det jo så også vedtages i byrådet, men det regner jeg med bliver en formsag.

Indlæser debat...