Stærkt engagement sikrer kompromis

Udgivet:24. juni 2022, 10.34

Læsetid:1 minut

Af Niels Bøgholm Snebærvej. Grauballe

BYUDVIKLING Der blev på byrådsmødet i mandags truffet afgørelse om byggeri i Resen. Hvilket betyder at mængden af boliger er reduceret fra 575 til 155 på det, som nedladende er blevet kaldt »en stubmark.«

Desuden udtages byggeri på den østlige side af Gødvad Kirkevej. Herved bevares den sidste rest af det oprindelige Gødvad og Nørreskov, med dets kulturelle og landskabsmæssige værdi og gamle historiske kirkevej, hvor Gødvad Kirke som et smukt vartegn forbinder vejen ned til Nebel.

Der er derfor grund til at glæde sig over, at et bredt flertal er blevet enige om et kompromis som måske ikke indfrier alles forventninger, men dog begrænser udbygning og etagebyggeri væsentligt og sikrer et værdifuldt område.

Havde det ikke været for de mange personer i området, dygtige talsmænd både tidligere, og nuværende Therkel Damm, deres store overbevisende arbejde og materiale, engagerede personer som Steen Konradsen, tidligere byrådsmedlem Kim Barslund, et par nuværende socialdemokratiske byrådsmedlemmer og Jan Beck-Nielsen, samt i særdeleshed Peter Sig Kristensen, var det næppe lykkedes.

Dertil kommer et borgmesterskifte og udvalgsskifte.

For kun af den grund er det blevet muligt at diskutere udviklingsstrategi, og dermed er et kompromis gjort muligt. Set i lyset af den tidligere Venstre-borgmester og den tidligere SF-udvalgsformand for plan- og vej-udvalget uhæmmede og ukritiske behov for udvikling, var dét ikke tidligere et håb.

Nu kan I alle imidlertid glæde jer over, at hvis I for eksempel engang vil på tur med jeres børnebørn på Kirkevejen, så kan I fortælle dem, at den og naturområdet østpå har I været med til at bevare.

Indlæser debat