Eleverne svigter Den Kreative Skole

Dalende elevsøgning til Den Kreative Skole i Silkeborg skyldes ifølge leder Erling Kyvsgaard skolereformen samt for høje priser på undervisningen. Han har bud på løsninger

Udgivet:04. december 2018, 11.05

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG Det er ikke sød musik i de ellers musikalske ører på Den Kreative Skole i Silkeborg, at elevtallet har været dalende de seneste år.

I september i år lød skolens elevtal på 1.184 tilmeldte elever mod 1.794 elever i 2012.

Skoleleder, Erling Kyvsgaard, peger på to mulige forklaringer.

- Den ene er skolereformen, som har gjort, at skolebørns fritid er blevet mere presset. Efter reformen begyndte vi at komme en time senere i gang, fordi børnenes dag i skolen blev længere. Det betyder, at vores undervisning nu ligger sidst på eftermiddagen, og der er børnene altså trætte. Jeg er selv familiefar og har en datter på 11 år, som går til to ting her på skolen, og i en travl hverdag med lange skoledage er det hele tiden et spørgsmål, hvad børnene kan klare, siger Erling Kyvsgaard.

- Den anden ting er, at vi havde økonomiske udfordringer for nogle år siden. Det har vi ikke længere, men under rekonstruktionen af vores økonomi, hvor vi sparede meget og kom af med vores gæld, satte vi priserne op. Det gav et hug i elevtilmeldingen, og det er rigtig træls. Vi vil gerne være en skole for alle byens borgere - uanset økonomisk formåen, forklarer han.

Lavere elevbetaling...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind