Regions-bet: Fra tre til nul pladser til Skanderborg

Susanne Gaarde (S) og Henrik Qvist (EL) er ude og Peder Porse (V) kom ikke ind

23. november 2017, 17.36

Susanne Gaarde (S - her sammen med sin mand, Jørgen Gaarde ved en tidligere lejlighed: - Jeg var klar over, at det gik den vej. Foto: Jens Anker Tvedebrink

SKANDERBORG Det midtjyske Regionsråd, der træder sammen efter nytår, bliver helt uden medlemmer fra Skanderborg Kommune - et mærkbart tilbageslag fra denne periode, hvor Skanderborg har haft tre medlemmer.

Susanne Gaarde (S) fra Skanderborg fik ikke stemmer nok til en tredje periode, og det samme gjaldt Henrik Qvist (EL) fra Gl. Rye.

Venstres Aleksander Aagaard fra Skanderborg havde i forvejen besluttet at stoppe, og Peder Porse (V) fra Svejstrup fik ikke stemmer nok til at afløse ham.

Susanne Gaarde ærgrer sig over det tabte mandat.

- Men jeg var klar over, at det gik den vej, da socialdemokraterne i Odder opstillede Lars Grønlund. Jeg fik 1836 stemmer og han fik over 1900 - men ingen af os fik nok til at blive valgt, siger hun.

Susanne Gaarde, der lige har rundet de 65 år, vil stoppe i regionspolitik, men ikke som aktiv i lokalsamfundet. Hun tænker nu på at gå ind i frivilligt arbejde indenfor lokalpsykiatrien - et område, der har optaget hende meget som regionspolitiker.

- Jeg håber ikke, det vil skade Skanderborg Kommune, at vi er uden repræsentant i regionsrådet. Men jeg tror det heller ikke, regionspolitikerne arbejder for hele regionen, siger hun.

Henrik Qvist må med nederlaget indstille et travlt virke i regionens tjeneste. I det seneste årstid har han været formand for ENCORE, der er et miljøsamarbejde mellem 32 regioner i 11 EU-lande og det har givet stor rejseaktivitet. Det er da også fra en lufthavnsbus fra Bruxelles, vi får en kommentar fra ham.

- Jeg var klar over risikoen, da jeg blev sendt ned på listens 3. plads efter to nye kvindelige kandidater. Nu tager jeg en kold tyrker i regionspolitik, men jeg vil ikke udelukke, at jeg på et tidspunkt igen bliver aktiv i lokalpolitik, siger den 63-årige Henrik Qvist.

Han kan bekymre sig for, om den indsats, han og andre har gjort for at få bedre ambulancedækning i lokalområdet, kan komme i et dødvande i det nye regionsråd.

Peder Porse, der fik 1647 stemmer, konkurrerede om regionsstemmerne med den lokale Ole Haahr Taankvist, der fik 545 stemmer. Men han skulle have haft over 1000 stemmer mere for at sikre sig en plads i regionsrådet.

- Det er, som det nu er, siger den 64-årige Peder Porse, der heller ikke fik sæde i Skanderborg Byråd.

- Nu har jeg god tid til at overveje, hvad jeg vil, inden der er valg næste gang, siger han.

De øvrige lokale regionskandidater gik det sådan: Susan Kronborg Nielsen (R): 401 stemmer, Flemming Otto Jensen (K) 249 stemmer, Steffen Møller Pedersen (Nye Borgerlige) 112 stemmer, Birger Johansson (SF) 121 stemmer, Michael Valentin Ilsø (LA) 449 stemmer, Sie Grubbe (Kommunisterne) 58 stemmer, Elisabet Skov Nielsen (KD) 275 stemmer og Mogens Stig Nielsen (KD) 68 stemmer.

Henrik Qvist (EL): - Jeg var klar over risikoen, da jeg blev sendt ned på listens 3. plads efter to nye kvindelige kandidater
Peder Porse (V): - Nu har jeg god tid til at overveje, hvad jeg vil, inden der er valg næste gang.