Dobbeltmoral i minkskandalen?

Udgivet:20. juni 2022, 10.55

Læsetid:1 minut

Poul Bærnholdt Lund, Højbovej. Fylder 70 år den 16. august, Foto: Martin Ballund

Af Poul Bærnholdt Lund. Højbovej 29A Silkeborg

MINK Ved ordet »minkskandalen« tænker de fleste »blå« politikere - og måske også de fleste af de blå vælgere - på regeringens fodfejl forud for beslutningen om at slå landets corona-befængte og smittespredende bestand af mink ned.

De »lugter blod« og får våde drømme om alskens ubehagelige konsekvenser for regeringen - allerhelst statsministeren, når Minkkommissionen om kort tid fremlægger sine konklusioner. Men i en rystende dokumentarudsendelse torsdag aften på TV 2 blev det tydeligt dokumenteret, at minkavlerne i stor stil ikke blot undlod at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om selv at tage hyppige corona-tests, men bevidst svindlede med kravet om test af dyrene.

Og dermed selv blev direkte medansvarlige for, at smittesituationen omkring minkfarmene kom så meget ud af kontrol, at regeringen til sidst blev tvunget til at gribe til drastiske midler.

Denne relativt lille gruppe avlere har ellers optrådt særdeles selvretfærdig og aggressivt i kritikken af regeringens håndtering af sagen - med traktorer fra alle dele af landet på Slotspladsen ved Christiansborg - selv om de har fået tilkendt danmarkshistoriens største økonomiske erstatninger.

Der er en afgørende forskel på, at en regering af hensyn til folkesundheden i en hektisk situation laver en fodfejl, og så at en stor gruppe af minkavlerne helt bevidst og for egen vindings skyld overtræder både myndighedernes anbefalinger og krav med de katastrofale følger, som det fik for smittespredningen.

I det lys forekommer minkavlernes forargelse over regeringen en smule dobbeltmoralsk.

Indlæser debat