BSH har det ene ben i Europa efter klar sejr over kroater

Bjerringbro-Silkeborg leverede en stærk indsats mod Nexe i Jysk Arena

21. september 2021, 20.18

Nikolaj Øris og Jacob Lassen tog på skift ansvar mod Nexe. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg tog et stort skridt mod gruppespillet i European League, da holdet tirsdag aften vandt den første af to kvalifikationskampe mod kroatiske Nexe med 33-27 foran 1671 tilskuere i Jysk Arena.

Patrick Westerholms tropper har således skabt et glimrende udgangspunkt inden returkampen i Kroatien, som er den sidste hurdle, der skal overvindes, inden billetten til gruppespillet er sikret.

BSH kom fint fra land og fik en gylden mulighed for at bringe sig på 2-0, men Aksel Horgen misbrugte en fri kontramulighed på veloplagte Moreno Car i Nexe-målet, og efter syv minutter var værterne bagud med 1-4.

Hjemmeholdet fik dog bedre gang i fløjspillet, og fire minutter senere tog Aksel Horgen revanche, da han løb kontra og reducerede til 5-6. I buret begyndte svenske Johan Sjöstrand at tage fra bag et fint fightende forsvar, og kort efter kunne Henrik Tilsted gøre det til 7-6 med sin fjerde scoring i opgøret.

BSH blev dog sat tilbage, da Mads Kjeldgaard Andersen blev udvist i to minutter, og kroaterne tilbageerobrede hurtigt føringen. Det blev ikke bedre, da William Bogojevic blev sendt til afkøling for at forsøge at bremse en Nexe-kontra, og da udvisningen var overstået, var BSH bagud med 8-10.

Bjerringbro-Silkeborg kom fortsat frem til fine muligheder på fløjen, men Aksel Horgen brændte for meget i højresiden og blev derfor afløst af unge Patrick Boldsen. Det var dog fortsat Henrik Tilsted, der førte an på venstre fløj, og efter små 22 minutter reducerede BSH-fløjen til 11-12.

Johan Sjöstrand var faldet af på den i målet, og kort efter blev han afløst af Mikkel Løvkvist. Den lovende keeper nåede at blive noteret for en enkelt redning inden pausen, hvor René Toft Hansen viste stor pondus i defensiven. I den anden ende var Jacob Lassen, Mads Kjeldgaard Andersen og Ludvig Hallbäck stærkt medvirkende til, at BSH var foran med 16-14 efter de første 30 minutter.

Mikkel Løvkvist åbnede anden halvleg med flere gode redninger, men BSH formåede ikke at profitere af de gode takter i målet. I offensiven brændte værterne alt for meget, og efter 40 minutters spil var stillingen 19-18.

Patrick Boldsen, der havde misset sit første forsøg i opgøret, viste dog vejen med to scoringer fra fløjen. Med 16 minutter tilbage på uret fulgte William Bogojevic trop med en kraftfuld scoring til 23-20, og han fremprovokerede samtidig en vigtig udvisning til kroaterne.

Efter endnu en redning fra Mikkel Løvkvist kunne Nikolaj Øris udbygge føringen til fire med en scoring i tomt mål. Nexe sløsede i offensiven og blev prompte straffet af hjemmeholdet, da Jacob Lassen og Nikolaj Øris på skift fandt vej til det tomme mål og udbyggede til 26-20.

BSHerne forsvarede føringen med næb og kløer, og med små fire minutter tilbage af kampen blev gæsternes Tomislav Severec præsenteret for et direkte rødt kort efter at have ramt Ludvig Hallbäck i ansigtet med en grim tackling.

Nexe var kommet lidt tættere på, og overtallet var kærkomment for BSH. Nikolaj Øris tog ansvar i angrebet, og der var stående ovationer fra tilskuerpladserne, da slutsignalet lød ved stillingen 33-27.

Returkampen i Kroatien spilles på tirsdag.

Indlæser debat...