SIF sænket i solen: Skuffende nederlag i Viborg

Sæsonenens første nederlag blev en realitet foran 5806 tilskuere i Viborg

Udgivet:14. august 2022, 15.55

Læsetid:3 minutter

SIF’erne havde problemer med at dæmme op for Jay-Roy Grot, der scorede Viborgs første mål i 2-0-sejren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

FODBOLD Så gik den ikke længere for Silkeborg IF.

I sæsonens femte spillerunde i Superligaen løb klubben ind i det første nederlag, da lokalopgøret på udebane mod Viborg FF blev tabt 2-0 foran 5806 tilskuere.

Et skidt resultat og en skuffende indsats af Kent Nielsens tropper, der aldrig var i nærheden af at ramme det vante niveau i en kamp, der blev spillet i høj varme.

Viborg kom klart bedst ud, mens SIF-spillerne savnede overskud og energi trods fornem støtte fra godt 750 SIF-fans, der fyldte det meste af udesektionen.

Hjemmeholdet kom frem til opgørets første chance, da Jay-Rot Grot fra kanten af feltet sparkede bolden i favnen på SIF-keeper Nicolai Larsen, men den fysisk stærke hollænder fik grund til at juble kort efter.

Oliver Sonne mistede i det 11. minut bolden i fremdrift, og den tidligere SIF-spiller Christian Sørensen slog et knivskarpt indlæg ind foran mål, hvor Jay-Roy Grot dirigerede bolden forbi Nicolai Larsen.

Fem minutter senere burde Nicklas Helenius have udlignet på hovedstød efter et skarpt indlæg fra Oliver Sonne, men i stedet for en udligning kom Viborg midt i første halvleg yderligere foran.

Velspillende Christian Sørensen lavede en fiks tunnel på Oliver Sonne og hamrede bolden i mål via en afretning på Tobias Salquist, og så var det for alvor op ad bakke for udeholdet.

Umiddelbart efter var der indlagt en vandpause, og derefter fik SIF klart bedre fat i spillet.

Sebastian Jørgensen misbrugte en friløber, hvor der efterfølgende blev dømt offside, og kort efter kom han også til en stor chance efter fint aflæg fra Nicolai Vallys.

Men SIF’erne manglede generelt snert og præcision i spillet i første halvleg, der på skuffende vis endte 2-0 til hjemmeholdet.

I pausen reagerede SIF-træner Kent Nielsen prompte og skiftede tre mand ud. Robert Gojani, Søren Tengstedt og Pelle Mattsson kom ind for Stefán Teitur Thórdarson, Sebastian Jørgensen og Mark Brink, der alle havde haft en svag første halvleg på Energi Viborg Arena.

Udskiftningerne hjalp umiddelbart, for SIF kom stærkt ud til anden halveg og pressede Viborg langt tilbage på banen. Men det kneb med at komme frem til de store chancer trods et massivt overtag i boldbesiddelse.

Midt i anden halvleg satsede SIF offensivt ved at smide nytilkomne Tonni Adamsen på banen i stedet for Anders Klynge, og med 16 minutter igen burde gæsterne have reduceret.

Nicolai Vallys spillede Oliver Sonne helt fri med en maskeret aflevering, men backen sparkede den store chance forbi mål.

Det blev Vallys’ sidste aktion i kampen, da han umiddelbart efter blev erstattet af Mads Kaalund.

10 minutter før tid kunne værternes Jan Zamburek have lukket kampen, men SIF’erne fik blokeret hans skud.

Med tre minutter tilbage sparkede Nicklas Helenius lige på Viborg-keeper Lucas Lund, mens hjemmeholdets Alassana Jatta i overtiden brændte en kæmpe chance på Nicolai Larsen.

Dermed endte lokalopgøret 2-0 til Viborg, der på torsdag skal møde engelske West Ham i kvalifikationen til Conference League.

Samme aften spiller SIF den første kamp i playoff-runden til Europa League på udebane mod finske HJK Helsinki.

Indlæser debat

Mest læste

Fodbold

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere