Oprejsning: BSH viste klassen mod Skjern

Efter tre nederlag i træk var Bjerringbro-Silkeborg igen til at kende mod Skjern

24. november 2020, 21.37

Sebastian Skube og BSH fik oprejsning mod Skjern. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg er tilbage på sporet.

Efter tre nederlag i træk - et i pokalen og to i ligaen - blev det tirsdag aften til en sikker 32-26-sejr over Skjern, der til gengæld har tabt fire kampe på stribe.

En tiltrængt opmuntring for BSH, der fremstod i en helt anden udgave end i de seneste par kampe, og både defensivt og offensivt var der mange positive ting at hæfte sig ved.

Det var også hjemmeholdet, der lagde bedst ud i kampen.

Kasper Larsen bød ind med et par gode redninger i målet, og da den norske højrefløj Aksel Horgen, der i det hele taget spillede stærkt, var skarp i den anden ende med tre mål, kom BSH foran 4-1.

Midt i halvlegen lød føringen på 8-5, men to minutter senere havde Skjern udlignet til 8-8.

Vestjydernes opblomstring var dog kortvarig. Defensiven fungerede glimrende for BSH, og 9-9 blev forvandlet til 13-9.

Nikolaj Øris fejrede sin nye kontrakt med at sørge før pausetillingen 15-11, og landsholdsspilleren fortsatte med at imponere efter pausen, hvor føringen blev udbygget til 18-12.

Gæsterne fik hurtigt reduceret afstanden til fire mål, men Skjern fik aldrig lov til at komme helt tæt på.

Med et kvarter igen scorede en træfsikker August Pedersen til 25-20 mod et Skjern-hold, og kort efter blev udeholdets Jonas Tidemand præsenteret for et rødt kort efter tre udvisninger.

Skjern, der var uden profilerne Bjarte Myrhol og Anders Eggert, gav dog ikke op.

Med 10 minutter tilbage var stillingen 26-23, men der blev aldrig helt spænding om udfaldet.

En sprudlende Aksel Horgen bragte med sit niende mål BSH på 30-25 med fem et halvt minut tilbage, og sejren blev cementeret, da den unge U19-målmand Rune Bergmann kom ind og tog et straffekast og et par frie skud. Imponerende af den unge keeper.

Det endte 32-26 på en aften, hvor de to venstrehænder Aksel Horgen og Nikolaj Øris var de to helt store spillere for BSH. De scorede henholdsvis 10 og syv gange i sejren, der - i hvert fald for en stund - sender BSH op på tredjepladsen.