Gjern Kirke genindvies

På søndag sættes punktum for en 10 måneder lang og omfattende restaurering af Gjern Kirke

2. juli 2021, 09.30

Gjern Kirke har gennemgået en omfattende restaurering ude og inde på grund af problemer med fugt, og har blandt andet fået lagt et nyt gulv. Taget, der var angrebet af rust, måtte pilles ned, støbes om og lægges på ny. Herligheden kan man se på søndag, hvor kirken genindvies. Foto: Gjern Menighedsråd.

GJERN I flere år var Gjern Kirke plaget af fugt både ude og inde, men efter en gennemgribende istandsættelse, der har stået på siden september sidste år, kan kirken nu »genindvies« på søndag den 4. juli.

Der venter i den forbindelse lidt af en overraskelse. For den gamle kirke fremstår nemlig både lysere og mere skarp og tidsvarende indvendigt. Med blandt andet lysglobe og et moderne lyd- og lysanlæg, som fremover gør det muligt at vise billeder i kirken.

Et opsat kamera sørger desuden for, at der også kan streames fra de kirkelige handlinger til for eksempel det lokale plejecenter.

Renoveringen har i det hele taget været omfattende. Blandt andet måtte kirkens trægulv udskiftes til murstensgulv og et blytag var så angrebet af rust, at det måtte pilles ned, støbes om og lægges op på ny.

I alt har det kostet 6,4 millioner kroner at få kirken sat i stand. Arkitekt på projektet har været Søren Andersen Arkitekter A/S.

Restaurering og malerarbejde har også omfattet alterbilleder og kirkens epitaf.

Indlæser debat...