Her skal Silkeborgs nye corona-testcenter ligge

Man er nu kommet et skridt nærmere et permanent covid-19 testcenter i Silkeborg

13. august 2020, 13.29

Silkeborg får et permanent testcenter. Billedet her viser parkeringspladsen ved Søholt og Jysk Park, hvor centret skal ligge. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Et nyt og stort covid-19 testcenter åbner på P-pladsen ved Søholt Idrætspark på Ansvej i Silkeborg, og det kan formentlig være klar først i næste uge til at tage imod de første borgere.

Testcenteret kommer til at tilbyde tidsbestilling via coronaprover.dk, og bliver stort set mage til de centre, der allerede findes i Aarhus, Viborg og Herning.

Centret, der bliver stationært, betyder, at der vil kunne testes flere borgere hurtigere. På Regionshospitalet Silkeborg bliver der desuden etableret et selvstændigt testcenter for borgere, der har symptomer på covid-19 og patienter, der skal testes inden behandling på hospitalet, og som indtil nu har skulle tage turen til testcentret på hospitalet i Viborg. Borgmester Steen Vindum (V) hilser Region Midtjyllands initiativ velkomment.

- Stor ros til regionen for at have lyttet til kritikken fra Silkeborg over ikke at have et stationært testcenter, og stor ros for at handle hurtigt og effektivt, siger Steen Vindum.

Derudover forbereder Region Midtjylland et testprogram for personale i Silkeborg Kommunes ansatte i hjemmepleje og på plejehjem.