Indbrud på College 360: Rammer undervisningen

Tyveri af særligt el-værktøj går ud over autolakerer-eleverne på College 360. Skolen har udlovet en dusør

Udgivet:25. september 2021, 12.50

Læsetid:2 minutter

Efter lukketid torsdag eller natten til fredag var der indbrud i værkstedet på College 360 på Bredhøjvej i Silkeborg. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Adam Haff
Journalist| haff@midtjyllandsavis.dk
Adam Haff
Journalist| haff@midtjyllandsavis.dk

Journalist

Se artikler af Adam Haff

Et indbrud på autolinjen på College 360 får uheldige konsekvenser for undervisningen, og skolen har nu udlovet en dusør i håb om at få maskineriet tilbage hurtigt.

Torsdag eller natten til fredag var der indbrud på skolens autoværksted på Bredhøjvej i Silkeborg. Tyvene stjal 27 el-slibere, der bruges indenfor autolakering.

Indbruddet og tabet af det professionelle værktøj til en værdi af knap 100.000 kroner er slemt nok i sig selv. Men meget værre er det, at tyveriet spænder ben for den kommende tids undervisning.

- Hvis vi ikke hurtigt får el-sliberne tilbage, så kommer det til at ramme vores elever, siger Daniel Krarup Jørgensen, der er uddannelsesleder på autolinjen på College 360.

Udstyret er allround rundel-slibere. De bruges til at slibe på karosseri-dele, der er blevet spartlet og genoprettet, inden de skal lakeres.

Skolen har udlovet en dusør på 10.000 kroner for oplysninger, der bringer udstyret tilbage. Så undervisningen bliver mindst muligt påvirket.

Det er slibere, som denne, der er blevet stjålet fra autolinjen på College 360 i Silkeborg.

De 27 elslibere af mærket »Mirka Deros« er professionelt grej. Og maskineriet er ikke sådan lige at erstatte, fortæller Daniel Krarup Jørgensen.

- Vi har fået at vide, at der på grund af corona er lang tids levering på de elslibere, vi bruger og tilsvarende mærker. Der kan måske gå omkring en måned, før vi vil kunne få nye maskiner leveret. Det vil gå ud over vores elever, siger uddannelseslederen.

Han har en formodning om, at tyvene gik målrettet efter el-sliberne, for de stjal ikke andet fra værkstedet. Af en eller anden årsag tog de ikke de tilhørende el-ledninger til maskinerne. Så gerningsmændene står altså nu med 27 Mirka Deros, som de, eller hælerne skal ud og finde nye ledninger til.

- Vi har fortalt Mirka om tyveriet, og de vil nu være opmærksom på, hvis de får bestillinger på nye ledninger, siger Daniel Krarup Jørgensen.

Udstyret er let genkendeligt. El-sliberne har grå Norton slibesåler og bluetooth. Alle maskiner er også udstyret med unikke serienumre, der er registreret hos skolen, leverandøren og politiet, som fik anmeldelsen om indbruddet fredag morgen.

Samtidig har skolen oplyst om de stjålne effekter på sociale medier og på fora for et par tusinde autolakerer. Det kan derfor blive svært for tyvene at afsætte de ukomplette varer i Danmark.

Uddannelseslederen sætter sin lid til, at de begrænsede afsætningsmuligheder og oplysningen om, at eleverne rammes på deres undervisning, vil resultere i en hurtig løsning af problemet.

- Jeg håber virkelig, at dem, der har taget slibemaskinerne, vil bringe dem tilbage. Eller vil fortælle os, hvordan vi kommer i besiddelse af dem hurtigt, så vores elever kan få gavn af dem igen, siger han.