Økonomiaftale: Regeringen giver sundhedsvæsnet et løft

11. september 2019, 11.36

ØKONOMIAFTALE Forleden kunne man her i avisen læse, hvordan Venstres Kristian Pihl Lorentzen finder det beklageligt, at Socialdemokratiet nu tilfører sundhedsvæsnet flere penge. Det er jo absurd.

Løftebrud skreg de borgerlige allerede inden regeringsforhandlingerne var færdige. Løftebrud skriger de nu igen. Ja, de skyder allerede vildt omkring sig i alle retninger med løftebrudsbeskyldninger, som var de med i en westernfilm.

Men der er altså ikke noget løftebrud at hente her. Socialdemokratiet lovede før valget at løfte sundhedsområdet i takt med, at der kommer flere ældre og at medicinudgifterne stiger. Det er det løfte, som vi nu indfrier for 2020 i økonomiaftalen med regionerne.

Helt konkret tilfører vi sundhedsområdet 1,5 mia. kr. ekstra næste år og fjerner samtidig det kritiserede omprioriteringsbidrag. Det er markant højere end i de sidste fire økonomiaftaler under den borgerlige regering. Og det har tilmed fået Venstres formand for Danske Regioner Stephanie Lose til at kalde økonomiaftalen det største løft siden finanskrisen.

Kristian Pihl Lorentzen (V) må altså længere ud på landet med sin løftebrudskritik.

For der bliver nu afsat flere penge til at dække de mange nye plejekrævende ældre, til at der skal ansættes flere sygeplejersker og til at der uddannes flere praktiserende læger landet over. Det skylder vi ikke kun de ansatte i sundhedssektoren. Men også de tusindvis af danskere, der hvert år er i berøring med det danske sundhedssystem.

Når det er sagt, så ved vi også godt, at aftalen ikke løser alle problemerne. Dem kan man ikke bare løse med et enkelt knipseslag. Der skal mange års hårdt arbejde til. Men de 1,5 mia. kr. og annulleringen af det uretfærdige omprioriteringsbidrag er et vigtigt første skridt på vejen.