Midtjyske Meninger: Legenden Daimi

Udgivet:31. januar 2022, 14.02

Læsetid:2 minutter

Klummeskribenter på Midtjyllands Avis. Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

1 år siden

Legende eller legendarisk er udtryk man ofte bruger. Ordene dækker blandt andet over fantastisk, berømt, sagnomspunden, eventyrlig, famøs, fabelagtig, renommeret, celeber, utrolig, berømmelig, navnkundig og jeg kunne blive ved, for der er flere.

Og spørger du mig, er Daimi det. Denne skønne 78-årige lille pige underholdt mig i 2 dejlige timer på Kedelhuset forrige lørdag. Lille, fin, skrøbelig med skøn mimik i alt fra overraskelse til smil i hendes søde ansigt. Hun fortryllede os alle med sin evergreenstemme, akkompagneret af et særdeles velspillende Louisiana Jazzband.

Iført en kjole i glade farver med matchende stråhat, senior-rockede hun med sin lille krop og sine mormor-arme til stor fornøjelse for alle i den fyldte sal. Daimi gav to solonumre flankeret alene af guitaristen Per Møllehøj. Han lød som en klon af Jørn Grauengaard og Jørgen Ingmann. Sød musik for ørerne, og sikken en stemme Daimi har.

Vi fik naturligvis »Jeg sætter min hat som jeg vil« og andre gode ørehængere fra det forrige århundrede.

Daimi, du er en dejlig lattermild legende.

3F formanden er i mine øjne ikke legendarisk, men han kan noget andet med L. Logistik. Utrolig kalendergymnastik for at holde sammen på alle de forskellige parforhold.

Til gengæld kan man sige at den danske håndbold landsholdstræner, Nicolaj Jacobsen, er legendarisk. Han har de sidste 30 år underholdt og inspireret alle med sit vinderinstinkt og sin udstråling både som spiller og træner. Jeg forstår dog ikke altid, hvad han siger, når han tager timeout. Men pyt med det, for det gør spillerne. Stort tillykke med en velfortjent bronzemedalje.

Der står Norlys på Nikolaj Jacobsens tøj. Jeg antager, at det er et dyrt sponsorat, da Norlys står hele tre gange på fronten og rimeligt stort på ryggen på både Nikolajs og spillernes trøjer. Norlys er hovedsponsor for herrelandsholdet i håndbold. Norlys er også det energiselskab som er tilknyttet vores husstand.

Norlys fik 5.500,00 kroner af mig her i januar og de får yderligere 6.100,00 aconto igen i februar. Dobbelt så meget som sidste år.

Så nu må herrelandsholdet da være mit. Ho ho.

Men det er hverken behageligt eller sjovt at se de vedvarende høje priser på diesel og benzin.

Jeg spurgte en yngre lyshåret kvindelig bekendt om, hvordan hun klarede prisstigningerne.

Hun var ligeglad, - for som hun sagde: »Jeg tanker kun for 100,00 kroner hver gang«.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.