Hver anden vil begrænse antallet af muslimer i Danmark

Udgivet:04. februar 2015, 06.02

Læsetid:2 minutter

Arkivfoto: Colourbox

/ritzau/

8 år siden

indvandrer Et flertal af danskerne lægger sig i en ny måling fra YouGov tæt op ad Dansk Folkeparti og partiets ønske om at begrænse den ikke-vestlige indvandring - herunder fra de muslimske lande, skriver metroxpress.

På spørgsmålet om, hvor stor en andel muslimer bør udgøre i den danske befolkning, sætter 50 procent af danskerne et loft på antallet, og hver fjerde svarer, at muslimer i Danmark ikke bør udgøre mere end 1-5 procent af den samlede befolkningen.

Danskerne er fornuftige, lyder det fra Dansk Folkeparti.

- Jeg tager resultatet som et udtryk for, at danskerne er snusfornuftige og har en stor bekymring for, hvad der foregår med vores land og konsekvenserne af den store indvandring, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen, som ikke vil sætte et loft på, hvad andelen bør være, men grænsen er nået, understreger han.

Karina Lorentzen, udlændingeordfører, SF, er uenig:

- Man ikke skal dømme folk på religion eller hudfarve. Det handler om, at man respekterer lovgivningen, vores demokrati og værdier som ligestilling mellem kønnene. Man skal ikke skæve til, om man tror på Jesus eller Allah.

I målingen svarer 42 procent, at man ikke kan sætte et loft på, hvad andelen af muslimer bør være, ?da religion er en privat sag?. Danskernes ønske om at begrænse antallet af muslimer er et tegn på en stigende intolerance i Danmark, mener Bent Greve, som er professor og samfundsforsker ved RUC:

- Det er et udtryk for, at tolerancen, lighedsforståelsen og sammenhængskraften er under pres i den danske velfærdsmodel. Samtidig får hændelserne i Frankrig nogle mennesker til at blande tingene sammen. Nogle folk tror, at hvis en lille del af dem er ekstreme, så er de allesammen ekstreme.