Mere fart på den digitale motorvej

Der er udsigt til endnu hurtigere forbindelser på nettet i Favrskov Kommune

26. juni 2020, 18.42

An image of a nice internet browser

FAVRSKOV Favrskov Kommune vil få glæde af fremtidens mobilnetværk, når den digitale infrastruktur rulles ud i hele Danmark og mobilnetværket gøres klar til 5G.

Det er TDC NET, der sammen med Ericsson går i gang med at forbedre den mobile infrastruktur i Favrskov Kommune. Samtidig opgraderes også de øvrige netværk, som allerede nu vil forbedre hastighed og kapacitet, inden 5G-netværket forventes aktiveret i slutningen af 2020.

- Det er afgørende for Favrskov Kommunes borgere og virksomheder, at der er en fremtidssikret digital infrastruktur både i by- og landzoner. I denne tid, hvor rigtig mange af os har arbejdet eller været i skole hjemmefra, er det blevet endnu tydeligere, siger borgmester Nils Borring (S).

Stigende forbrug

Mobilopgraderingen betyder, at der vil kunne komme enkelte driftsforstyrrelser i de kommende måneder. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området tager over, så kunderne forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt.

- Danskernes dataforbrug stiger med cirka 40 pct. om året, og det stiller større krav til netværket.

- Derfor gør vi nu klar til 5G og opgraderer samtidig mobilnetværket over hele landet og udbygger dermed fundamentet for den digitale fremtid i Danmark.

- Det betyder allerede nu en forbedring af hastighed, siger Andreas Pfisterer, TDC NET.

Opgraderingen af mobilnetværket imødekommer også kravene, når flere ting udstyres med en mobilopkobling, så man fra sin mobiltelefon for eksempel kan styre varmepumpen i sommerhuset eller finde sin parkerede bil. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte løsninger i landbruget eller i industrien.

Når 5G til sin tid bliver aktiveret, giver det mulighed for at tilbyde blandt andet sundhedsvæsnet og andre samfundsbærende institutioner som politi og beredskab en dedikeret plads på netværket, så alle opkald og data med sikkerhed altid kommer igennem. Samtidig vil TDC NETs netværk med aktiveringen af 5G være forberedt på en hverdag med intelligent trafikstyring i kommunerne og digitale sundhedsløsninger i hjemmeplejen. ks