BSH skal møde guldfavoritten i DM-semifinalerne

Bjerringbro-Silkeborg skal møde Aalborg Håndbold i årets DM-semifinaler

Udgivet:22. maj 2022, 17.36

Læsetid:2 minutter

Henrik Tilsted og de øvrige BSH-spillere lukkede slutspilspuljen med en hjemmesejr over Ribe-Esbjerg. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg skal møde de forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold i årets DM-semifinaler.

Det blev en kendsgerning søndag eftermiddag, hvor BSH’erne vandt den betydningsløse hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg med 30-28, mens aalborgenserne sikrede førstepladsen i den anden slutspilspulje med en snæver 29-27-sejr over Skjern.

Inden opgøret blev 45-årige Søren Rasmussen hyldet i Jysk Arena. Veteranen, der tidligere i karrieren spillede 179 kampe for Bjerringbro-Silkeborg, snuppede seks skud og havde en redningsprocent på 23 i sin sidste kamp som professionel.

Cheftræner Patrick Westerholm havde på forhånd varslet, at hjemmeholdet i perioder ville eksperimentere med syv mod seks, og det velfungerede overtalsspil var stærkt medvirkende til, at BSH fik slået et hul og førte med 10-6 efter små 20 minutters spil.

Efterfølgende blev der testet flere alternative opstillinger - bland andet med Jacob Lassen på højre fløj. Det gav bedre arbejdsbetingelser for gæsterne, der også blev hjulpet på vej af flere mærkværdige kendelser fra kampens dommerpar, hvilket skabte stor frustration hos BSH-spillerne og hjemmepublikummet.

Selvom BSH-spillerne følte sig bortdømt af duoen Jeppe Theis Vestergaard og Daniel Møller, gik hjemmeholdet til pause med en føring på 14-12.

Efter pausen tog Mikkel Løvkvist plads i BSH-målet, og han blev hurtigt noteret for fire redninger, hvorefter værterne øgede til 19-14. Ribe-Esbjerg kom dog tættere på, og med to et halvt minut tilbage på uret udlignede gæsterne til 27-27.

Da Ludvig Hallbäck havde bragt BSH foran med 28-27, tog Ribe-Esbjerg timeout, men det var udelukkende for at hylde Søren Rasmussen, der igen blev overdynget med klapsalver af tilskuerne samt med- og modspillere.

De 1868 tilskuere kunne til sidst fejre en sejr på 30-28, og BSH-fansene kunne også glæde sig over, at der blev mulighed for at se flere af klubbens talenter på førsteholdet. Der var således spilletid til Lukas Sandgaard, Lasse Dohm og August Fridén. Sidstnævnte scorede kampens sidste mål og nåede op på fire scoringer i alt.

Den første DM-semifinale mod nordjyderne spilles i Aalborg på onsdag.

Indlæser debat