Silkeborg Kommune sætter fokus på smukke bygninger og anlæg: Den gode arkitektur skal frem i lyset

Silkeborg Kommune vil sætte fokus på bygninger og anlæg med en særlig smuk arkitektur. Borgere opfordres til at komme med forslag til prismodtagere

12. juni 2021, 11.21

Senest blev den gode arkitektur præmieret tilbage i 2019. Her var der priser til et enfamiliehus i Sejs-Svejbæk, Spejderhytten i Gjern samt renoveringen af Trækstien. Nu inviteres borgerne til at komme med nye forslag til prisværdigt arkitektur i perioden fra 2019 til juni 2021. Collage: Silkeborg Kommune

SILKEBORG Hvilke huse, større bygninger eller pladser er smukke?

Borgere, politikere og bygherrer har i de senere år ofte diskuteret, hvad der karakteriserer smukt byggeri.

Den snak fortsætter nu, hvor Silkeborg Kommune igen i år vil hædre bygninger og anlæg i forbindelse med Bygningspræmiering, som finder sted hver andet år.

Borgerne opfordres derfor nu til at indsende forslag med emner, der er værdige til at modtage priser for arkitekturen.

Frem til den 7. juli kan man således sende forslag, gerne med billeder og lidt tekst, til arkitekt og projektleder Dorthe Fogh Monrad på dfm@silkeborg.dk.

Hun samler sammen på forslagene, der til sidst vil blive bedømt af en bedømmelseskomité bestående af politikere og fagfolk.

- Du må meget gerne sætte et par ord på, hvad der gør netop dit forslag til en god arkitektonisk oplevelse. Er det eksempelvis valget af farver eller materialer, samspillet mellem bygningen og omgivelserne eller noget helt tredje, som du synes fortjener opmærksomhed, fortæller Dorthe Fogh Monrad.

Arkitekturens dag

For at komme i betragtning til prisen skal byggeriet være opført mellem juni 2019 og juni 2021.

Vinderen afsløres på Arkitekturens Dag, som er den 4. oktober 2021.

- Det er en dag, hvor vi sætter spot på arkitektur og samler op på arbejdet med Arkitekturpolitikken, som nu er blevet politisk vedtaget. Det er en politik, som derflere gange er henvist til i forbindelse med de debatter, som der har været omkring nybyggerier i de senere år, fortæller Dorthe Fogh Monrad.

Avisen vil også gerne være med til at finde »læsernes arkitekturpris«, der skal udvælges på baggrund af stemmer fra læserne.

Den afstemning sættes i gang, når indsamlingen af forslag er overstået.

Indlæser debat...