Trio fra Silkeborg-Voel hjem med EM-sølv

Stor hæder til Voel-spiller efter finale-nederlag ved EM

Udgivet:14. august 2023, 07.40

Læsetid:1 minut

Silkeborg-Voels sølvtrio ved EM. Foto: HF Montenegro

Kim Simmelsgaard
Journalist

1 måned siden

HÅNDBOLD-DET Det danske U17-hold tabte EM-finalen i Montenegro søndag aften mod Frankrig, der vandt 24-19 efter 12-9, da halvdelen af kampen var spillet.

Danskerne havde ellers tidligere i turneringen slået det franske hold, men i EM-finalen var franskmændene for stærke for danskerne med de tre Silkeborg-Voel-talenter, Andrea Bjertrup, Caroline Friis Hansen og Anne Dolberg Plougstrup på holdet.

Sidstnævnte fik dog en flot anerkendelse midt i skuffelsen, da hun blev kåret til turneringens bedste venstre back og fik en plads på turneringens All Star-hold sammen med keeper Andrea Nørklit fra GOG.

Danmark fik en rigtig god start på finalen, men det samme gjorde franskmændene, som bragte sig i front. De danske spillere formåede at holde sig lige i hælene på Frankrig og lod dem ikke komme alt for langt foran.

Frankrig kom bedst ud til anden halvlegen, og med effektivt angrebsspil og en hurtig kontrafase bragte franskmændene sig yderligere i front, og til sidst kunne Danmark kun pynte lidt på resultat, som endte med en sejr til Frankrig på 24-19.

Det har været en enorm lærerig turnering for vores U17-piger, hvor de har fået deres første slutrundeerfaring og spillet mod en masse forskellige spillestile. Det har været imponerende at følge, hvordan at de i så mange kampe har formået at slide deres modstandere op og virkelig stået sammen hele vejen uanset, hvor megen modgang de har oplevet, fortæller træner Ole Lund Bitsch til DHFs hjemmeside.

danske landshold har med det flotte resultat også kvalificeret sig til VM næste sommer

Indlæser debat