112

Jæger dræbt af skud ved Kompedal Plantage

Mand ramt af skud og afgået ved døden i forbindelse med jagt nær Sangildvej mellem Knudstrup og Karup

Udgivet:09. januar 2022, 12.30

Læsetid:2 minutter

En 57-årig mand er søndag morgen afgået ved døden efter at være blevet ramt af et skud under en jagt med en nær bekendt. De pårørende er underrettet.

1 år siden

KARUP En 57-mand fra Viborg-området er afgået ved døden, efter at han søndag morgen blev ramt af et skud under en jagt ved Kompedal Plantage nær Sangildvej i Karup.

På jagten deltog den 57-årige og en 65-årig medjæger, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også
13-årig dreng er dræbt i frontalt sammenstød ved Sjørup 13-årig dreng er dræbt i frontalt sammenstød ved Sjørup
Læs også
13-årig dreng er dræbt i frontalt sammenstød ved Sjørup

De foreløbige undersøgelser viser, at den 65-årige under jagten afgav skud over en afstand på omkring 100 meter mod det, han troede var et anskudt rådyr. Det viste sig i stedet at være den 57-årige mand, som blev ramt.

Politiet modtog anmeldelsen om episoden kl. 08.11 og har indledningsvist sigtet den 65-årige for uagtsomt manddrab, mens flere sigtelser kan blive tilføjet efter afhøring samt nærmere undersøgelser af episoden og gerningsstedet.

Den 57-årige blev af en ambulancelæge erklæret død kl. 09.00.

De pårørende er blevet underrettet.

Sagen vil blive efterforsket hos lokalpolitiet i Silkeborg, og Midt- og Vestjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer.

Danmarks Jægerforbunds pressechef Torsten Lind Søndergaard udtaler om ulykken på hjemmesiden:

- Det er en forfærdelig og tragisk ulykke, og alles tanker er hos de pårørende. Der er ingen tvivl om, at ulykken påvirker alle landets jægere og deres familier ganske dybt. Sagen efterforskes nu af Midt- og Vestjyllands Politi, og før det har de nærmere omstændigheder på plads, har vi ingen yderligere kommentarer om sagen.

Jagtulykker med dødelig udgang er meget sjældne herhjemme.

I november 2010 mistede en 41-årig livet, efter at han blev ramt af et vådeskud under en jagt i Ølstykke. Han deltog i et større jagtselskab og blev dræbt, da en af de andre jægeres våben gik af.

En 33-årig mand blev i december 2006 dræbt under en duejagt nær Stenlille på Midtsjælland. Han rejste sig op foran en anden jæger og blev ramt i baghovedet på mindre end en halv meters afstand.

Den 1. september 2002 blev en 12-årig dreng dræbt, da han på jagt med sin far mellem Hobro og Randers blev ramt af et skud.