På jagt efter dybets bytte

Undervandsjagt er noget, alle kan dyrke - og det er Morten Rosenvold Villadsens største passion. Han konkurrerer og underviser i det, men først og fremmest giver det ham glæde at dykke ned og finde ro og intensitet under vand. Nu har han skrevet en bog om undervandsjagt

Udgivet:28. april 2019, 13.00

Læsetid:9 minutter

Det første, han mærkede, var højdeskrækken. Selvom vandet bar ham og afholdt ham fra at falde, var det svimlende at have frit udsyn til havbunden tre-fire meter under ham.

- Det var sådan en følelse af »wow, hvor er havet stort og vildt!« husker Morten Rosenvold Villadsen, når han tænker tilbage på sit første møde med undervandsjagt.

Han var ikke mere end en stor teenager og var i sommerhus med familien ved Sjællands vestkyst. Dykkerbrillerne i sommerhuset var utætte, så faren købte en dykkermaske og et håndspyd i en nærliggende fiskebutik. Den sommer tilbragte Morten Rosenvold Villadsen og hans bror mange, mange timer enten i vandkanten eller under vandoverfladen.

- Livet under havoverfladen er en kæmpe kontrast til det lidt friserede kulturlandskab i Danmark med markskel og veje, og kysten er et grænseland, hvor vildskaben begynder. Her møder man havet, som er helt ureguleret og fyldt med vilde dyr, du godt må fange. Som børn havde vi længe været lidt bange for det mørke stenrev til højre, der virkede som et farligt sted, og så fik vi dykkerbriller på og opdagede, at det mørke tang i virkeligheden var helt vildt flot og fuld af liv.

- I starten var det udelukkende håndspyddet, jeg brugte til jagt, og jeg kan stadig huske følelsen af at fange min første pighvar. Det var en kæmpe oplevelse at stå der med et vildt dyr med kræfter og muskler, der ikke bare lader sig fange, fortæller Morten Rosenvold Villadsen, der for alvor begyndte at dyrke undervandsjagt, da han blev voksen.

12 år efter deltagelsen i sit første danmarksmesterskab er han nu aktuel med bogen »Undervandsjagt«, der skal inspirere både nybegyndere og garvede undervandsjægere.

Et særligt flow...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind