Klima- og miljøudvalget burde tage navneforandring

8. september 2021, 12.22

DISPENSATIONER Klima- og miljøudvalget i Silkeborg Kommune burde overveje at tage navneforandring.

Forklaring følger.

Udvalget har besluttet at ophæve en §3-fredning af et areal mellem Frejasvej og Bragesvej i Silkeborg. Det sker for at give plads til byggeri af tre ejendomme i 4-6 etagers højde.

Det har tidligere været planen i det givne område at bygge tre punkthuse med samme antal etager, men tidligere bygherrer har alle opgivet.

Derfor har området ligget urørt hen siden etableringen af Bragesvej for mere end 10 år siden, hvilket førte til kommunens §3 fredning af området i 2018.

Det er den fredning, udvalget på sit møde 11. august 2021 dispenserer fra for at imødekomme en bygherre.

Arealet er imidlertid sumpet og med kilder og væld, som vil betyde pilotering i 40 meters dybde eller på sine steder mere for at kunne bære et byggeri. Det er bekræftet af en tidligere mulig bygherre, som valgte at springe fra en købsaftale.

Det var før §3 fredningen.

Fredningen har betydet, at købere af huse på Bragesvej siden har gjort det i tillid til, at der ikke blev bygget på området. Netop fordi det er fredet og er et åndehul med store gamle træer, mose, sø, skov og vandløb.

Men i Silkeborg dispenserer man bare. Ikke kun her, men også flere andre steder i kommunen.

Så klima- og miljøudvalget kunne passende tage navneforandring til »Udvalget for dispensationer«.

Læs også
Den er gal igen - beskyttelse af mose ophæves

Der er dog stadigvæk tid til at tænke sig om og tage en ny beslutning. Det ville klæde udvalget, som så kunne leve op til sit oprindelige navn, hvor ordet miljø indgår!

Læs også
Svar der blæser i vinden

Udvalgets medlemmer er i øvrigt velkomne til at inspicere området, så byder vi gerne på en kop kaffe. Det grænser vel ikke til bestikkelse. Husk i givet fald lange gummistøvler.

Indlæser debat