Så skete det igen i Region Midtjylland

14. september 2020, 12.35

Foto: Martin Ballund

SYGEHUSENE Kæft, trit og retning er åbenbart en betingelse for at være overlæge i Region Midt. Det erfarede overlæge Machian Gielen ansat på Røntgen og Skanning i Randers. Nu er hun fyret jf. Midtjyllands Avis 10-9-2020. Og selvom hun anses for en dygtig læge, hvor der »lægefagligt ikke er noget at udsætte på hendes kvalifikationer«. Ja, så er hun nu forvist fra at arbejde i Region Midt. Så kan hun lære det - at holde sin kæft - har regionsformand Kühnau sikkert tænkt, da han gav ordren til sin trofaste direktion.

Alle involverede skjuler sig under deres velkendte slogan: »Personalesager udtaler vi os ikke om«. Samarbejdsproblemer tilføjes som om samarbejde kun kan skyldes den person, der fyres. Mig bekendt skal der mindst to til at samarbejde. Hvornår mon et flertal i regionsrådet indser, at Kühnaus linje ikke er holdbar?

Jeg håber, at vi ved regionsrådsvalget i november 2021 kan få valgt medlemmer, der vil føre en politik, der er positiv og resultatorienteret. Det vil være til fordel for patienter og personale, at regionsrådsformand og direktion har en demokratisk ledelsesstil. Den nuværende diktatoriske stil er ødelæggende for alle parter. Så kære regionsmedlemmer VÅGN OP, hvis I vil genvælges.

PS.: Hvis fyringshastigheden af dygtige ansatte fortsætter, kan de fyrede jo passende lave et privathospital. Der bliver sikkert ledige lokaler på sygehuset i Silkeborg, som med stigende styrke under socialdemokratisk ledelse udsultes.