Stor færdselsåre kan blive lukket: Vandmasserne underminerer Viborgbroen

Silkeborg Kommune holder skarpt øje med Viborgbroen, som er ved at blive undermineret af den megen vand. Broen kan blive lukket i løbet af aftenen eller natten. På Vestre Ringvej er der bestilt dæmningsløsninger hos beredskabsstyrelsen

25. februar 2020, 16.12

Der er risiko for at Viborgbroen i løbet af aftenen eller natten bliver lukket for trafik. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG En stor færdselsåre i Silkeborg kan blive lukket på grund af de massive mængder vand.

Det er Viborgbroen som ifølge kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen, måske står overfor at blive lukket i løbet af tirsdag eftermiddag, aften eller nat.

- Vi har sat en vagt på, som vil kigge på broen hver halve time. Også hele natten. Problemet er blandt andet at det trækker op til kraftige vindstød, som kan gøre undermineringen af broen så kritisk, at vi af sikkerhedsmæssige hensyn er nødt til at lukke broen, siger Hans Mogensen.

Han oplyser, at der ligger vand i svingbanen mod højre ad Søvej. Viborgbroen er én af de helt store færdselsåre i Silkeborg, hvor der kører godt 20.000 køretøjer i døgnet. Dermed kan det give store udfordringer for mange at komme til og fra byen. Særligt taget i betragtning, at Vestergade er lukket på grund af kloakarbejde.

Der er også risiko for, at Silkeborg Kommune er nødt til at lukke flere veje. Også Søvej er i fare for en lukning. Her ligger der også meget vand på kørebanen.

- Her holder vi også nøje øje med situationen, konstaterer Hans Mogensen.

Derudover har vand også oversvømmet Vestre Ringvej ved Scandic Hotel og Impala-grunden. Her har Silkeborg Kommune bestilt såkaldte watertubes, som skal fungere som dæmninger og holde søvandet væk fra kørebanen.

- Den mulighed har vi selvsagt ikke på Viborgbroen, og på Søvej kommer vandet også nedefra, så her nytter det ikke at dæmme op, siger Hans Mogensen.

Han oplyser desuden, at slusen i Silkeborg har sat en ny rekord. Den har været oppe på, at der strømmer 53.500 liter vand igennem slusen i sekundet. Det skete i dag klokken 13.00. Hvis der strømmer mere end 47.000 liter vand igennem, betragtes det som en 100 års hændelse.

- Jeg ved snart ikke, hvad man skal kalde det mere. Det er bare helt vildt, det her, siger Hans Mogensen.