Rejsen til sjælen i engelsk fodbold

Fodboldmennesket Morten Bruun er aktuel med anderledes rejsedagbog fra engelsk fodbold - mød ham til forfatteraften på Papirfabrikken

5. oktober 2019, 19.18

Morten Bruun har som kommentator rejst Storbritannien tyndt, her på Tottenham Hotspurs nye stadion. Det er der kommet en anderledes og meget personlig rejsebeskrivelse ud af. Den fortæller han om på Midtjyllands Avis den 22. oktober. Foto Peter Piil.

SILKEBORG I disse dage er det 20 år siden, at den professionelle fodboldspiller Morten Bruun debuterede som forfatter med »På banen«, et anderledes kig ind i dansk topfodbold baseret på 11 sæsoner som aktiv, mestendels tilbragt i Silkeborg IF.

Nu er Morten Bruun så bogaktuel igen. Ikke med den svære toer, men med en anderledes rejseberetning fra både små og store adresser i den engelske fodbold, som journalisten og kommentatoren Morten Bruun elsker som få.

Bogen, der var på gaden først i denne uge, er udkommet på Politikens Forlag, og selv om den ikke passer 100 procent ind i forlagets kendte serie om »Turen går til«, lægger den sig alligevel i både form og indhold i slipstrømmen på den meget brugervenlige serie af rejsebøger i det karakteristiske, røde layout.

Dog adskiller Morten Bruuns bog sig fra de andre ved at være en gedigen sag på over 300 tætskrevne sider. Men så meget skal der til, for at hele 48 stadions plus det løse kan få den seriøse behandling, der er Morten Bruuns varemærke i både tale og på skrift.

Klogere på fodbold og Bruun

Tirsdag den 22. oktober vender Morten Bruun for en aften tilbage til Silkeborg for at tale om bogen, om engelsk fodbold, om fodbold i det hele taget og nok også en slant om det Silkeborg IF, som lige nu piner manden på grund af placeringen i bunden af Superligaen.

Forfatter-arrangementet finder sted på Midtjyllands Avis’ redaktion på Papirfabrikken, og hovedpersonen selv glæder sig.

- Bogen er blevet præcis som jeg havde ønsket, og jeg glæder mig til at komme rundt for at supplere de beretninger, der er i bogen, siger Morten Bruun.

Når temaet er engelske stadions, siger det sig selv, at der er meget fodbold i bogen. Men bogen er i lige så høj grad en personlig beretning fra de byer og egne i et Storbritannien under forandring, som Morten Bruun har besøgt i løbet af de seneste 10-15 år som kommentator.

Desuden er bogen garneret med adskillige scener fra den ellers ret private Bruuns eget liv, så når man lægger værket fra sig, er man faktisk også blevet en pæn portion klogere på den fyr, der spillede hele 424 gange for SIF.

Der er plads til 70 tilhørere. Efter foredraget, hvor der er kaffe og kage midtvejs, er der mulighed for at købe en signeret bog til favør-pris.

Tilmelding sker på mediehusetmidtjyllandsavis.dk/tilmeld