Klar til prøvekoncert på varmeværket

Testkoncert med Lucy Mardou skal tænde op i »Gnisten« på byens gamle varmeværk

17. september 2020, 14.28

Den norske sangerinde Lucy Mardou går på scenen under den afgørende testkoncert på byens gamle varmeværk over for den gamle mølle midt i byen. Foto: Peter Hald

RY Musikværket Ry kan nu sætte dato på en usædvanlig koncert lørdag den 26. september i det gamle varmeværk på Møllevej 22 i Ry.

Koncerten er en testkoncert og et vigtigt led i arbejdet med at omdanne det gamle varmeværk til et kultur- og spillested med navnet »Gnisten«.

På scenen i »Gnisten« kan man møde den talentfulde norske sangerinde Lucy Mardou med band.

Lucy Mardou nåede finalen i X-Factor i 2014 og har siden skrevet en del ny musik, og hun er på vej med en ny plade.

En afgørende aften

Mens musikerne spiller, og publikum hygger sig, vil teknikerne foretage de lydprøver, der skal dokumentere, om stedet kan bruges som kulturelt forsamlingshus og spillested og opnå godkendelse fra kommunen.

- Koncerten bliver en afgørende mulighed for at støtte Musikværkets arbejde, understreger foreningen.

En flok frivillige har den seneste tid knoklet med at gøre »Gnisten« klar til koncerten, og Musikværkets bestyrelse pointerer, at der er tale om en testkoncert i en bygning, som endnu ikke er fuldstændig optimalt indrettet. Huset har toilet, men kan endnu ikke tilbyde en handicapvenlig indretning.

Coronavenlig koncert

Der er forholdsvis få billetter til salg på Billetto, da Musikværket Ry lægger stor vægt på at overholde corona-retningslinierne. Der vil være siddepladser med afstand mellem stolene, masser af håndsprit samt flere andre foranstaltninger.

Alle opfordres også til at bruge mundbind ved færdsel ind og ud af lokalet.

Det gamle varmeværk har tidligere både fungeret som el- og varmeværk og teknisk skole i Ry, og drømmen er at omdanne den unikke gamle bygning til et kulturelt mødested i rå New Yorkerstil, som kan komme mange forskellige aldersgrupper i Ry til gode. bes

Koncerten finder sted i det gamle varmeværk på Møllevej 22 i Ry, som de frivillige i Musikværket har døbt ”Gnisten”. Foto: Martin Ballund