Koncert på kirkegården

Lokal duo sætter fokus på ensomhed

18. september 2019, 13.40

Lotte Birkmose & Knud Erik Steengaard spiller en blanding af danske og engelske sange - både evergreens, nye pop-/rocknumre og salmer. Der bliver ikke talt eller prædiket, kun spillet musik.

RY En koncert af de mere specielle venter i Ry fredag aften - på Ry Kirkegård. Her optræder den lokale sanger Lotte Birkmose sammen med violinist Knud Erik Steengaard.

Koncerten sætter fokus på ensomhed og opføres to gange i løbet af aftenen.

- Musik kan røre os på en anden måde end ord. Nogle gange er det lige præcis dét, man som efterladt har brug for: At være en del af et fællesskab uden at skulle sige eller gøre noget, men bare lytte og forsvinde væk i minderne. Det er derfor, vores kirkegårdskoncerter giver så meget mening, fortæller Lotte Birkmose, som for to år siden afholdt den allerførste mindekoncert på en kirkegård,

- Tilbagemeldingerne var rigtig gode, selvom koncerten foregik under åben himmel i øsende regn. Publikum havde - på trods af regnen og kulden - mærket varmen fra et fællesskab, som de ikke var vant til at finde på kirkegården. Sorg er desværre tit noget, vi bærer rundt på alene, og det kan føles forfærdelig ensomt. Jeg vil gerne skabe nogle stunder for efterladte, hvor de »har lov til« at sørge og savne, men sammen med andre, siger den 45-årige sanger fra Ry.

På fredag begynder koncerterne ved søen på skovkirkegården. Derfra bevæger musikerne og publikum sig rundt på kirkegården for at komme i nærheden af så mange grave som muligt.

- Så har folk mulighed for lige at sige hej til dem, de har mistet, og som ligger i gravene rundt omkring, forklarer Lotte Birkmose. -bes