Galten Byfest med 50-års jubilæum er aflyst

Galten Forenede Sportsklubber aflyser byfesten, som i år skulle have fejret 50-års jubilæum. Idrætsforeningen mister nu omkring 150.000 kroner

8. april 2020, 11.01

- Med aflysningen af byfesten mister Galten Forenede Sportsklubber et overskud på 150.000 kr. - Vi er hårdt ramt, siger formand i byfestudvalget, Søren Riis. Foto: Martin Ballund

GALTEN/SKOVBY Byfesten i Kristi Himmelfartsferien, som plejer at samle borgere i Galten og Skovby omkring Bytoften, er aflyst.

Forbuddet mod store forsamlinger rammer direkte ind i Galten Byfest 50-års jubilæum fra 20. til 23. maj.

- Vi havde et spinkelt håb om at kunne gennemføre, men det har nu vist sig at være umuligt. Det er mildt sagt ærgerligt.

- Mellem syv og otte måneders forberedelse er spildt, siger Søren Riis, der er formand for Galten Byfest, som hører under Galten Forenede Sportsklubber (GFS).

- Det bliver kun værre af, at der var lagt op til et suverænt 50-års jubilæum, hvor musikprogrammet i den anledning var fyldt med store navne som Medina, Peter A.G Nielsen og Tøsedrengene, siger han.

GFS går nu glip af et overskud, som i flere år har ligget på omkring 150.000 kroner.

- Galten Byfest klarer sig formentlig uden store omkostninger, men det er meget sørgeligt, at vi mister overskuddet til GFS, som vi plejer at bruge på nye tiltag og nødvendige materialer i idrætsforeningen, siger han.

- Det kommer blandt til at gå ud over idrætsområdet for unge i Galten og Skovby, siger Søren Riis.

En travl tid forude

Byfest-udvalget får den kommende tid nok at se til. De vil forsøge at rykke kontrakterne med de mange leverandører til næste års Galten Byfest.

- Vi overvejede at udskyde Galten Byfest til september, hvis det var muligt, men det er simpelthen for usikkert.

- Vi vil ikke risikere en aflysning mere, siger Søren Riis.

- Næste skridt er at beslutte, om vi holder jubilæet i 2021, men jeg forestiller mig, at det vil være en tam omgang, siger han.

»Triste opkald« i vente

Der venter en række »triste« opkald for Søren Riis og de tre andre fra byfest-udvalget.

- Jeg glæder mig virkelig ikke til at overrække beskeden om byfestens aflysning til holdet af 350 frivillige i GFS, selvom mange nok kan regne ud, hvorfor vi ringer, lyder det fra Søren Riis.

- Holdet og jeg glædede os helt vildt. Det er svært at finde ord for situationen lige nu. Det hele er bare »øv«, siger han.

Håb om stor lokal opbakning

- Lige nu er vi i GFS naturligvis meget berørte af aflysningen, som virkelig gør indtryk. Vi håber, at borgere i Galten og Låsby støtter næste års byfest, som de plejer, og måske endda med mere til.

- Vi får brug for alt den lokale opbakning, vi kan få, siger Søren Riis.

Han fortæller, at købte billetter refunderes automatisk.