Jysk invester 1,5 milliarder i distributionscenter

Jysk-byggeri skaber 350 arbejdspladser i Holland og sparer seks millioner kilometer på landevejen om året

11. juni 2021, 12.17

Jysk hovedkvarter er i Brabrand, men selskabet af ejet af Silkeborg-erhvervsmanden Jacob Brunsborg. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Selv om der stadig er fuldt gang i byggeriet af Jysks niende store europæiske distributionscenter i Escer i Ungarn, har Jysk længe kigget efter den perfekte placering til distributionscenter nummer 10.

Den opgave er nu afsluttet, og den 4. juni underskrev Jysk kontrakten på en 25 hektar stor grund i Lelystad i Holland. Her vil selskabet investere cirka 1,5 milliarder kroner i et nyt distributionscenter, som skal tages i brug i 2024.

- Vi er meget tilfredse med placeringen i Lelystad. Det er meget tæt på havnen i Flevokust, som er et logistisk knudepunkt i Holland, hvilket gør det nemt at transportere vores produkter til og fra distributionscentret, forklarer Executive Vice President Logistics i Jysk, Allan K. Kjærgaard.

Det nye distributionscenter i Lelystad skal levere produkter til Jysk-butikker og kunder i Holland, Belgien, Storbritannien og Irland. hos Jysk er der glæde over, at det nye center ud over at tilbyde hurtigere og bedre leveringsservice også er godt for miljøet, da det reducerer antallet af kørte lastbil kilometer med cirka 6 millioner kilometer per år.

Indlæser debat...