Alle bør have en fast praktiserende læge

25. november 2021, 12.02

LÆGEMANGEL Esben Iversen skriver i en kronik i Midtjyllands Avis (20. november) om sit mål med at få praktiserende læger til alle egne af landet. Det er en ambition, som jeg deler til fulde.

Det, at vi har vores egen læge, som vi kender og har tillid til, har nemlig en konkret positiv betydning for menneskers helbred. En ny, stor norsk undersøgelse dokumenterer ligefrem øget overlevelse og færre indlæggelser, hvis patienten har en fast læge.

Desværre er vi ikke nok praktiserende læger, og derfor har ikke alle danskere i dag en fast læge.

PLO har i årevis forsøgt at gøre opmærksom på lægemanglen, og det er ikke mindst efter pres fra PLO, at man nu omsider er begyndt at uddanne flere praktiserende læger end nogensinde før

Jørgen Skadborg, PLO

Problemet er landsdækkende, men er generelt størst, jo længere vi kommer væk fra de store byer.

Esben Iversen kritiserer PLO for at være medskyldig i dette. Det er jeg meget uenig i. For PLO har i årevis forsøgt at gøre opmærksom på lægemanglen, og det er ikke mindst efter pres fra PLO, at man nu omsider er begyndt at uddanne flere praktiserende læger end nogensinde før. Det er vi glade for.

Læs også
Patienter har ret til en praktiserende læge
Abonnement

Jeg tror på, at når vi har uddannet tilstrækkeligt mange praktiserende læger, så vil det også være flere læger, der søger til de egne af landet, hvor lægemanglen i dag er størst.

Indlæser debat