Jesper tryllede smilet frem i landet uden latter

Tryllekunstneren, eventyreren og forfatteren Jesper Grønkjær er aktuel med bogen »Frihed fra Himlen«, som handler om Kjellerup-eventyrerens rejse til Nordkorea

Udgivet:25. april 2019, 20.00

Læsetid:8 minutter

BØGER Han har optrådt blandt kannibaler i junglen på Ny Guinea. Underholdt beduiner i den arabiske ørken, tryllet for massemordere i Mellemamerika og trukket grinet frem hos tibetanske munke i Himalaya.

I 25 år har tryllekunstneren, eventyreren og forfatteren, Jesper Grønkjær fra Kjellerup, rejst til fjerne lande og mødt fremmede kulturer for at få smilet frem hos de mennesker, han har mødt undervejs.

- Det er altid en stor oplevelse at rejse ud og møde mennesker på den måde.

- Jeg optræder både for høj og lav, og i Mellemamerika sad jeg over for en kvindelig massemorder med over 400 drab på samvittigheden. Det var en stor udfordring. Og det var netop endnu en udfordring, jeg gav mig selv, da jeg en aften sad foran fjernsynet og så en udsendelse om en mand, der var flygtet fra en fangelejr i Nordkorea.

- Den gjorde et meget stort indtryk på mig og med det samme begyndte jeg at undersøge muligheden for at komme til Nordkorea. Allerede næste morgen var jeg i kontakt med en rejseagent i New Zealand, som kunne arrangere rejsen for mig, fortæller Jesper Grønkjær.

Den største udfordring...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind