Vildt drama: Topscorer reddede BSH med spektakulær scoring

Bjerringbro-Silkeborg blev presset til det yderste, men Mads Kjeldgaard Andersen sikrede sejren på kampens sidste skud

Udgivet:08. december 2022, 20.11

Læsetid:2 minutter

Mads Kjeldgaard Andersen blev matchvinder på kampens sidste skud. Foto: Ole Nielsen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

1 måned siden

HÅNDBOLD Tiden var gået, og der stod 28-28 på tavlen, da Mads Kjeldgaard Andersen tog sigte på et frikast med hele Fredericia-forsvaret foran sig. Fra en central position ved tremeteren tordnede topscoreren bolden i kassen, og så sluttede torsdagens ligakamp med en udesejr til BSH på 28-29.

Bjerringbro-Silkeborg kom i problemer fra første fløjt. Gæsterne havde meget svært ved at finde åbninger i det bevægelige Fredericia-forsvar, og der skulle gå lidt mere end fem minutter, før Mads Kjeldgaard Andersen fik reduceret til 3-1. Scoringen blev startskuddet til en god BSH-periode, og seks minutter senere fik gæsterne udlignet til 5-5.

I hjemmeholdets næste angreb efter blev Alexander Lynggaard udvist for anden gang, men Bjerringbro-Silkeborg lod sig ikke ryste, og efter flere gode forsvarsaktioner fra René Toft Hansen kunne Peter Balling bringe BSH i front for første gang, da den nybagte far scorede til 7-8.

Den åbne slagsudveksling fortsatte i den efterfølgende periode, hvor de to mandskaber holdt hinanden i skak. Men med to minutter tilbage af første halvleg skabte Ludvig Hallbäck den første tomålsføring til gæsterne, og forspringet var intakt ved pausen, hvor stillingen var 14-16.

Gæsterne kom klart bedst ud til anden halvleg og øgede til 16-22 på syv minutter. Mikkel Løvkvist tog godt fra i målet på sin tidligere hjemmebane og stod på det tidspunkt med en redningsprocent på 40.

Kampen var dog ikke afgjort, og midtvejs i anden halvleg fik værterne reduceret til 20-23. Det gav nyt håb til de entusiastiske Fredericia-fans, og da BSH-føringen blev bragt ned på to mål, så cheftræner Patrick Westerholm sig nødsaget til at tage timeout. Angrebsspillet haltede dog fortsat, og hjemmeholdet havde momentum, da Kristian Stoklund reducerede til 25-26 i tiden 53.45.

Med to minutter tilbage blev udligningen en realitet, og hovedparten af de 1480 tilskuere brød ud i vild jubel, da Aksel Horgen brændte i det efterfølgende angreb. Men i den anden ende diskede Mikkel Løvkvist op med en vital redning på et fløjskud fra Martin Bisgaard, og med 30 sekunder tilbage på uret tog BSH timeout.

Gæsterne formåede ikke at score i det sidste etablerede angreb, men Mads Kjeldgaard Andersen fik chancen på et frikast, da tiden var gået, og BSH-topscoreren hamrede bolden op i det ene hjørne og sikrede BSH sejren med et mindeværdigt mål.

Indlæser debat